Suklaa-mantelisifonkikakku Amaretto-kerman kera
Uudistimme klassisen tyylikkään sifonkikakun lisäämällä kaakaojauhetta ja manteliuutetta ja lisäämällä Amaretto-kaakaokermavaahtoa sekä rapeaa kaakaorouhetta. Tuloksena on herkullinen ja kostea kakku, jonka korkeus ja keveys vastaa enkelikakkua, mutta täyteläisyys kuivakakkua.
Suklaa-mantelisifonkikakku Amaretto-kerman kera
Uudistimme klassisen tyylikkään sifonkikakun lisäämällä kaakaojauhetta ja manteliuutetta ja lisäämällä Amaretto-kaakaokermavaahtoa sekä rapeaa kaakaorouhetta. Tuloksena on herkullinen ja kostea kakku, jonka korkeus ja keveys vastaa enkelikakkua, mutta täyteläisyys kuivakakkua.
Välineet
Ainekset
45 ml kuumaa vettä
3/4 tl espressopikakahvia
70 g suolatonta voita sulatettuna
140 g vehnäjauhoja
30 g tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 kananmuna, huoneenlämpöinen
300 g sokeria
1 rkl vaniljauutetta
1/2 tl manteliuutetta
55 g tummaa suklaata raastettuna
400 ml kylmää vispikermaa
60 ml Amarettoa (valinnainen)
2 rkl siivilöityä kaakaojauhetta
2 rkl tomusokeria
50 g kaakaorouhetta
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 160 asteeseen.
Suklaa-mantelisifonkikakku: lisää kuuma vesi ja espressopikakahvi lämmönkestävään kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää voisula, sekoita ja siirrä sivuun. Pidä seos lämpimänä.
Kaada kakkujauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskikokoiseen sekoituskulhoon. Kiinnitä sähkövatkaimeen lankavispilälisävaruste. Aseta nopeuteen 2 ja sekoita kevyesti.
Riko kananmunat suureen sekoituskulhoon. Laske vispilä kananmuniin, valitse nopeus 7 ja vatkaa munia 1 minuutin ajan. Kaada samalla kidesokeri ohuena nauhana munien sekaan. Vatkaa munia ja sokeria 10–12 minuuttia, kunnes seos on paksua ja vaaleankeltaista ja siihen muodostuu paksuja kaistaleita. Kun olet vatkannut 5 minuuttia, kaada mukaan vanilja- ja manteliuute.
Aseta yleiskone nopeudelle 2, kaada jauhoseos hitaasti mukaan ja sekoita kevyesti tasaiseksi. Älä vatkaa taikinaa liikaa. Pysäytä vatkain ja sekoita varovasti mukaan kumilastalla suklaaraaste ja lämmin voiseos.
Kaada taikina varovasti voitelemattomaan rengasvuokaan. Paista kakkua 45–55 minuuttia, kunnes sen pinta alkaa halkeilla ja kakun keskikohtaan työntämääsi testaustikkuun ei tartu taikinaa. Ota kakku uunista, siirrä ritilälle ja anna jäähtyä täysin, noin 3 tuntia.
Kun kakku on jäähtynyt, irrota se varovasti veitsellä. Nosta kakkua suoraan ylöspäin ja siirrä se ritilälle. Kuljeta veistä vuoan pohjaa pitkin. Aseta kakku (kauniimpi puoli ylöspäin) haluamallesi tarjoilulautaselle.
Valmista kakun jäähtyessä Amaretto-kermavaahto: kaada keskikokoiseen kulhoon vispikerma, Amaretto, kaakaojauhe ja tomusokeri. Kiinnitä sähkövatkaimeen lankavispilälisävaruste. Valitse nopeus 3 ja vatkaa 1 minuutin ajan tai kunnes seos alkaa paksuuntua ja siihen muodostuu kaistaleita. Nosta vähitellen nopeudelle 6 ja vatkaa kermaseosta noin 1,5–2 minuuttia, kunnes siihen alkaa muodostua huippuja. Siirrä tarjoilukulhoon, peitä ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Leikkaa kakku ennen tarjoilua viipaleiksi pitkällä sahalaitaisella veitsellä. Annostele viipaleiden päälle reilu nokare kermavaahtoa ja ripottele pinnalle hiukan kaakaorouhetta. Tarjoile heti.