Skip the navigation

Suklaa-mantelikakku

KitchenAid Chef

Tämä tahmea kahvinmakuinen suklaakakku on herkullinen jälkiruoka. Käytä gluteenitonta tummaa suklaata, jos haluat valmistaa gluteenittoman herkun.

Import-Recipe - Chocolate almond cake

Suklaa-mantelikakku

KitchenAid Chef

Tämä tahmea kahvinmakuinen suklaakakku on herkullinen jälkiruoka. Käytä gluteenitonta tummaa suklaata, jos haluat valmistaa gluteenittoman herkun.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
35min
Yhteensä
55min
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

180 g tummaa suklaata (mieluiten gluteenitonta)

180 g voita

180 g mantelijauhoja

180 g hienoa sokeria

1/2 tl vaniljauutetta

30 ml (1 shotti) tuoretta espressoa

10 g kaakaojauhetta

3 kananmunaa eroteltuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa (kattilassa hiljalleen kiehuvaan veteen asetetaan pienempi astia). Sekoita keskenään.

  2. Nosta astia pois kattilasta ja lisää mantelijauho, puolet sokerista, vaniljauute, espresso, kaakaojauhe ja munankeltuaiset. Sekoita yhteen ja aseta hetkeksi sivuun jäähtymään.

  3. Laita munanvalkuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon ja vaahdota nopeudella 10. Kun seoksesta muodostuu vaahto, lisää loput sokerista. Vispaa, kunnes seokseen muodostuu kiiltäviä kiinteitä huippuja.

  4. Aseta vatkainlisäosalla varustettuun yleiskoneeseen kulho, joka sisältää suklaaseoksen. Lisää iso kauhallinen munanvalkuaisia suklaaseokseen ja sekoita nopeudella 2, jotta suklaaseoksesta tulee löysää.

  5. Hidasta nopeutta ja lisää loput munanvalkuaisista kauhallinen kerrallaan.

  6. Kaada kakkutaikina irtopohjavuokaan ja paista 30 minuuttia 170-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Anna kakun jäähtyä uunissa siten, että luukku on hieman raollaan.