Suklaa-kookos-vadelmakeksit ilman uunia
Nämä paistamatta valmiit suklaakeksit ovat paitsi helppoja valmistaa, myös täynnä vadelman ja kookoksen makua.
Suklaa-kookos-vadelmakeksit ilman uunia
Nämä paistamatta valmiit suklaakeksit ovat paitsi helppoja valmistaa, myös täynnä vadelman ja kookoksen makua.
Välineet
Ainekset
160 g pehmeitä kaurahiutaleita
120 g mantelilastuja
3 rkl luonnollista ruskeaa mantelivoita
75 g sultanarusinoita
tbsp 2 vaahterasiirappia
125 g vadelmia
1 rkl chiansiemeniä
60 g kookoshiutaleita
125 g kookoskerma
1 rkl ja 2 tl neitsytkookosöljyä
200 g maitosuklaata
Vaiheittaiset ohjeet
Valmista taikina sekoittamalla pehmeät kaurahiutaleet, mantelilastut, mantelivoi, sultanarusinat ja vaahterasiirappi tasaiseksi massaksi johdottomalla monitoimikoneella. Kauli taikina kahden leivinpaperikerroksen välissä noin 5 mm paksuksi levyksi ja jäähdytä jääkaapissa 10 minuuttia.
Valmista sillä välin vadelmatäyte. Soseuta vadelmat haarukalla, sekoita joukkoon chiansiemenet ja anna liota 30 minuuttia. Valmista kookostäyte vatkaamalla kookoshiutaleet, kookoskerma ja kookosöljy sähkövatkaimella tasaiseksi ja kuohkeaksi seokseksi.
Ota taikina jääkaapista ja leikkaa paloiksi pyöreällä muotilla (noin 5 cm Ø). Laita 2 teelusikallista kookosseosta ja 1 teelusikallinen vadelmaseosta kunkin kaurakeksin päälle. Aseta päälle toinen kaurakeksi ja paina kevyesti. Toista, kunnes kaikki keksit on täytetty. Laita ne sitten jääkaappiin 20 minuutiksi.
Sulata sillä välin suklaa vesihauteessa (aseta kulho toisen kulhon päälle, jossa on kiehuvaa vettä) ja sekoita joukkoon kookosöljy.
Kaada suklaa keksien päälle yksi kerrallaan, anna valua yli ja laita jääkaappiin vielä 30 minuutiksi.