Speculoos-tiramisu
Olemme piristäneet perinteistä tiramisureseptiä emmekä malta odottaa, että pääset maistamaan tätä herkkua!
Speculoos-tiramisu
Olemme piristäneet perinteistä tiramisureseptiä emmekä malta odottaa, että pääset maistamaan tätä herkkua!
Välineet
Ainekset
6 munankeltuaista
250 g mascarponea
190 ml vispikermaa
200 g hienoa sokeria
20 speculaas-keksit
400 ml espressoa
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä tulee neljä annosta.
Lisää munankeltuaiset ja puolet sokerista kattilaan. Laita kattila toisen, höyryävää vettä sisältävän kattilan päälle. Vatkaa parin minuutin ajan, kunnes sokeri on liuennut ja seos on paksuuntunut. Tämä kestää noin 10 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä 15 minuuttia.
Lisää seos vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää mascarpone ja sekoita hetki nopeudella 2, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Siirrä sivuun.
Lisää vispikerma toiseen yleiskoneen kulhoon. Vatkaa kermaa nopeudella 8, kunnes vaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja. Lisää vähitellen loput sokerista ja vatkaa, kunnes vaahdosta muodostuu jäykkiä huippuja. Lisää mascarponeseokseen ja sekoita hetken nopeudella 1, kunnes ainekset ovat sekoittuneet juuri ja juuri.
Valmista 400 ml espressoa KitchenAidin espressokoneella.
Lisää lusikallinen mascarponevaahtoa lasien pohjalle. Dippaa speculaas-keksejä kahvissa ja lisää mascarponevaahtoon. Lusikoi keksien päälle mascarponevaahtoa ja lisää keksejä. Lisää vielä kerros vaahtoa ja anna jäykistyä jääkaapissa vähintään kuuden tunnin ajan.
Ripottele päälle keksimuruja ja tuoreita mansikoita.