Speculoos-keksit
Speculoos-keksit ovat ihanan rapeita ja maukkaita, minkä ansiosta ne ovatkin lukuisten herkkusuiden suosikkijälkiruoka.
Speculoos-keksit
Speculoos-keksit ovat ihanan rapeita ja maukkaita, minkä ansiosta ne ovatkin lukuisten herkkusuiden suosikkijälkiruoka.
Välineet
Ainekset
5 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua kardemummaa
220 g hyvin pehmeää voita
220 g fariinisokeria
310 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 kananmunaa
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä tulee 40 keksiä.
Valmista speculoos-mausteseos sekoittamalla kaikki mausteet pienessä kulhossa.
Laita voi ja fariinisokeri silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita kolme minuuttia nopeudella 2.
Lisää jauhot, suola, leivinjauhe ja yksi ruokalusikallinen speculoos-mausteseosta. Sekoita kaksi minuuttia nopeudella 1. Lisää kananmuna ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina muovikelmuun ja laita se jääkaappiin 90 minuutiksi.
Kauli taikina jauhotetulla pinnalla. Leikkaa taikinasta keksejä keksimuotin avulla. Koristele keksit kauniilla kuvioilla keksileimasimien avulla. Paista 15 minuuttia 175 asteessa. Keksit ovat kuumina pehmeitä mutta jäähtyvät koviksi.