Skip the navigation

Speculoos-keksit

KitchenAid Chef

Speculoos-keksit ovat ihanan rapeita ja maukkaita, minkä ansiosta ne ovatkin lukuisten herkkusuiden suosikkijälkiruoka.

speculooscookies thumbnail

Speculoos-keksit

KitchenAid Chef

Speculoos-keksit ovat ihanan rapeita ja maukkaita, minkä ansiosta ne ovatkin lukuisten herkkusuiden suosikkijälkiruoka.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
15min
Kohotusaika
1h30
Ruoanlaitto
15min
Yhteensä
2h
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

5 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua muskottipähkinää

1 tl jauhettua neilikkaa

1/2 tl jauhettua inkivääriä

1/4 tl jauhettua kardemummaa

220 g hyvin pehmeää voita

220 g fariinisokeria

310 g vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 kananmunaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Reseptistä tulee 40 keksiä.

  2. Valmista speculoos-mausteseos sekoittamalla kaikki mausteet pienessä kulhossa.

  3. Laita voi ja fariinisokeri silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita kolme minuuttia nopeudella 2.

  4. Lisää jauhot, suola, leivinjauhe ja yksi ruokalusikallinen speculoos-mausteseosta. Sekoita kaksi minuuttia nopeudella 1. Lisää kananmuna ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina muovikelmuun ja laita se jääkaappiin 90 minuutiksi.

  5. Kauli taikina jauhotetulla pinnalla. Leikkaa taikinasta keksejä keksimuotin avulla. Koristele keksit kauniilla kuvioilla keksileimasimien avulla. Paista 15 minuuttia 175 asteessa. Keksit ovat kuumina pehmeitä mutta jäähtyvät koviksi.