Sitruunakakkudonitsit hibiskuskuorrutteella
Jos etsit kevyempää ja raikkaampaa muunnelmaa klassisesta donitsista, tämä resepti on sinua varten.
Sitruunakakkudonitsit hibiskuskuorrutteella
Jos etsit kevyempää ja raikkaampaa muunnelmaa klassisesta donitsista, tämä resepti on sinua varten.
Välineet
Ainekset
250 ml vettä
350 g hienoa sokeria
2 rkl kuivattua hibiskusta
75 g tuoreita tai pakastettuja mansikoita
2 sitruunaa
120 g huoneenlämpöistä voita
2 tl vaniljauutetta
1 tl suolaa
4 kananmunaa
75 g ranskankermaa
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
130 g tomusokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee 8 donitsia.
Laita vesi, 250 g hienoa sokeria, kuivattu hibiskus ja mansikat pieneen kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Siivilöi ja poista hibiskus ja mansikat. Siirrä seos takaisin kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia, kunnes koostumus on siirappimainen. Anna jäähtyä.
Lisää jäljellä oleva sokeri ja sitruunoiden kuori taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 4, kunnes sokerin koostumus on kostean hiekan kaltainen. Lisää voi, vaniljauute ja suola ja sekoita nopeudella 6, kunnes seos muuttuu haalean väriseksi. Lisää munat ja hapankerma ja sekoita. Kaavi kulhon reunat tarvittaessa. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita nopeudella 1, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Pursota taikina voideltuun uunivuokaan. Älä täytä vuokaa liian täyteen, sillä donitsit nousevat uunissa. Paista 12 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Anna jäähtyä ritilällä.
Sekoita tomusokeri, 8 teelusikallista hibiskus-siirappia ja halutessasi tippa vaaleanpunaista elintarvikeväriä, jos haluat kuorrutteesta värikkäämpää. Sekoita. Dippaa donitsit kuorrutteeseen ja tarjoile.