Skip the navigation

Sitruunajuustokakkumousse

KitchenAid Chef

Silkinpehmeä jälkiruoka, jossa on lempikeksejäsi tuomassa rapeutta.

lemoncheesecakemousse_thumbnail.jpg

Sitruunajuustokakkumousse

KitchenAid Chef

Silkinpehmeä jälkiruoka, jossa on lempikeksejäsi tuomassa rapeutta.

Välineet

FoodProcessor
StandMixer
Valmistelu
15min
Asetus
6h
Yhteensä
6h15
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

20-40 g kuivia keksejä

20 cl vispikermaa

200 g tuorejuustoa

150 g sitruunatahnaa

1 sitruuna

1/4 tl vaniljauutetta

75 g tomusokeria, siivilöityna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Pilko keksit pieniksi paloiksi monitoimikoneella tai teholeikkurilla. Jaa tarjoilulaseihin.

  2. Kaada vispikerma lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää tehoa hitaasti nopeuteen 8 ja sekoita, kunnes seokseen alkaa muodostua pehmeitä huippuja.

  3. Vaihda yleiskoneen lankavispilä vatkaimeen. Lisää tuorejuusto, sitruunatahna, vaniljauute, 1 sitruunan kuori ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi nopeudella 2.

  4. Lusikoi sitruunajuustokakkuseos keksipohjan päälle ja anna asettua jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.

  5. Koristele sitruunaviipaleella, kermavaahdolla ja haluamillasi hedelmillä.