Sitruunajuustokakkumousse
Silkinpehmeä jälkiruoka, jossa on lempikeksejäsi tuomassa rapeutta.
Sitruunajuustokakkumousse
Silkinpehmeä jälkiruoka, jossa on lempikeksejäsi tuomassa rapeutta.
Välineet
Ainekset
20-40 g kuivia keksejä
20 cl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
150 g sitruunatahnaa
1 sitruuna
1/4 tl vaniljauutetta
75 g tomusokeria, siivilöityna
Vaiheittaiset ohjeet
Pilko keksit pieniksi paloiksi monitoimikoneella tai teholeikkurilla. Jaa tarjoilulaseihin.
Kaada vispikerma lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää tehoa hitaasti nopeuteen 8 ja sekoita, kunnes seokseen alkaa muodostua pehmeitä huippuja.
Vaihda yleiskoneen lankavispilä vatkaimeen. Lisää tuorejuusto, sitruunatahna, vaniljauute, 1 sitruunan kuori ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi nopeudella 2.
Lusikoi sitruunajuustokakkuseos keksipohjan päälle ja anna asettua jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.
Koristele sitruunaviipaleella, kermavaahdolla ja haluamillasi hedelmillä.