Sitruuna-unikonsiemenkuppikakut
Piristävän herkulliset ja upeat kuppikakut.
Sitruuna-unikonsiemenkuppikakut
Piristävän herkulliset ja upeat kuppikakut.
Välineet
Ainekset
175 g nostatusainetta sisältäviä jauhoja
175 g pehmeää voita
175 g hienoa sokeria
3 kananmunaa
1 rkl unikonsiemeniä
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
90 ml puristettua sitruunamehua
225 g voita
400 g tomusokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää 175 grammaa pehmennyttä voita ja sokeria yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain.
Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja sekoita, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.
Lisää munat ja jatka sekoittamista nopeudella 4.
Lisää nostatusainetta sisältävä jauho, unikonsiemenet ja sitruunan kuori. Sekoita 2 minuuttia nopeudella 4, kunnes taikina on tasaista.
Laita muffinipellille paperivuokia ja nosta iso lusikallinen taikinaa kuhunkin vuokaan.
Paista 18–20 minuuttia 180 asteessa. Anna kuppikakkujen jäähtyä.
Tee voikreemikuorrute seuraavasti. Laita voi yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain. Sekoita voita, kunnes se on hyvin pehmeää. Lisää sitruunamehu.
Lisää tomusokeri vähitellen ja sekoita joka kerran jälkeen seos tasaiseksi. Kaavi kulhon reunat tarvittaessa.
Laita voikreemikuorrute pursotuspussiin ja pursota kuorrutetta kuppikakkujen päälle.
Ripottele kuppikakkujen pinnalle unikonsiemeniä.