Sitrusyrttisuolalla kuorrutettu kala
Kalan kypsentäminen näyttävässä suolakuoressa paistaen tarjoaa mahdollisuuden yhdistää siihen sitrushedelmien pirteitä makuja.
Sitrusyrttisuolalla kuorrutettu kala
Kalan kypsentäminen näyttävässä suolakuoressa paistaen tarjoaa mahdollisuuden yhdistää siihen sitrushedelmien pirteitä makuja.
Välineet
Ainekset
1,2 kg karkeahkoa tai hiutalemaista merisuolaa
150 ml vettä
2 limettiä
1 sitruuna
1 greippiä
kourallinen tilliä
kourallinen tuoretta rakuunaa
1 chili
1 kokonainen kala (kuten napsija, meriahven tai kultaotsa-ahven), perattuna ja suomustettuna
Vaiheittaiset ohjeet
Laita suola taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Raasta limetin, sitruunan ja greipin kuorta suolan sekaan. Hienonna kourallinen tilliä ja lisää se myös suolan sekaan. Kaada joukkoon vesi. Sekoita vähintään kaksi minuuttia nopeudella 1. Suolaseoksen koostumuksen tulee muistuttaa kosteaa hiekkaa. Lisää tarvittaessa hieman enemmän vettä.
Ripottele kerros suolaa uunipellille ja laita kala suolan päälle. Viipaloi sitrushedelmiä ja asettele viipaleita sekä tuoretta rakuunaa ja chiliviipaleita kalan sisälle. Peitä kala jäljelle jääneellä suolalla ja paina se tiukasti kiinni. Koko kalan tulisi olla paksun suolakerroksen peittämä.
Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Riko suolakuori lusikan selkäpuolella. Varmista ennen syömistä paistolämpömittarilla, että kalan sisälämpötila on 65 °C.
Vinkki: Jos käytät hienoa suolaa karkean suolan sijaan, korvaa vesi yhtä suurella määrällä munanvalkuaisia.