Shumai
Klassinen kiinalainen herkku, joka sopii syötäväksi pitkin päivää. Nauti yksin tai jaa ystävien tai perheen kanssa.
Shumai
Klassinen kiinalainen herkku, joka sopii syötäväksi pitkin päivää. Nauti yksin tai jaa ystävien tai perheen kanssa.
Välineet
Ainekset
450 g porsaan kylkeä tai sisäfileetä 2,5cm:n paloiksi leikattuna
1/2 (320g) vihreää kaalia tai savoijinkaalia
10 g kuorittua inkivääriä
20 g salottisipulia hienoksi silputtuna
18 g kuivattuja kokonaisia siitakesieniä
1 + 1/2 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl maapähkinä- tai kasviöljyä
1 rkl kosher-suolaa
1 rkl tapioka- tai maissitärkkelystä
250 g kypsennettyä tahmeaa riisiä
24 pyöreää kevätkäärylekäärettä
maun mukaan chiliöljyä, mustaa etikkaa, etikkaa, soijakastiketta
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä tulee 24 shumaita.
Laita siitakesienet pieneen kulhoon. Kaada kulhoon 240 ml kiehuvaa vettä ja liota sieniä, kunnes ne ovat pehmenneet. Valuta ja siirrä sivuun.
Poista kaalista ydin, viipaloi se 5 cm:n viipaleiksi ja siirrä sivuun kuoritun inkiväärin kanssa. Kiinnitä monitoimikoneeseen käännettävä raastinlevy korkeimpaan asentoon. Lukitse kansi ja ohjaa kaali ja inkivääri syöttöpainimella terään, kun monitoimikone käy nopeudella 2.
Siirrä kaali ja inkivääri työkulhosta suureen kulhoon. Siirrä sivuun. Irrota käännettävä raastinlevy ja kiinnitä neliterä. Lisää kostutetut siitakesienet, lukitse kansi ja hienonna sykäystoimintoa käyttäen. Yhdistä sienet kaali-inkivääriseokseen.
Kun neliterä on edelleen paikallaan, lisää kuutioitu porsaanliha työkulhoon, lukitse kansi ja käytä sykäystoimintoa. Jatka sykäyksen käyttöä, kunnes porsaanliha on hienoksi kuutioitua ja melkein jauhettua, mutta ei tahnamaista.
Kuumenna wokkipannu, kaada pannulle 1 rkl rypsiöljyä ja lisää sitten jauhettu sianliha. Kuullota 1 minuutti ja lisää sitten kaali, inkivääri, sienet ja kevätsipulit. Sekoita ja lisää loput ainekset: soijakastike, seesamiöljy, suola, maissitärkkelys ja kypsennetty riisi. Riko riisin rakenne ja sekoita hyvin. Kun ainekset ovat täysin sekoittuneet, ota pannu pois liedeltä.
Anna täytteen jäähtyä hieman. Täytä shumait muodostamalla O-muoto ei-hallitsevan kätesi etusormea ja peukaloa käyttäen. Aseta myky O:n päälle ja laita hallitsevalla kädelläsi noin 1 ½ ruokalusikallista [30 g] täytettä kääreen keskelle. Paina täytettä alas samalla kun puristat kääreen sen ympärille, pyöritellen ja litistäen mykyn pohjaa, jolloin siitä tulee lieriön muotoinen. Täytteen tulee ulottua kääreen yläreunaan tai reunaan, ellei jopa hieman sen yläpuolelle. Siirrä täytetyt mykyt sivuun tarjottimelle tai lautaselle. Peitä ne, jotta ne eivät kuivu työskentelyn aikana.
Laita sillä välin höyrystin kiehuvan veden päälle. Vuoraa höyrystin rei'itetyllä leivinpaperilla. Täytä höyrystin. Varmista, että mykyjä ei ole liikaa. Höyrytä niitä kymmenen minuuttia ja tarjoile heti kastikkeen kanssa.
Vinkki: Shumait voi valmistaa etukäteen, laittaa tarjottimelle ja säilyttää jääkaapissa muovikelmulla peitettynä enintään 2 päivää, tai ne voi pakastaa. (Jotta pohjat eivät tarttuisi tarjottimeen, voit hieroa niihin hieman maissitärkkelystä ennen säilytystä.) Pakastaminen: Asettele mykyt tarjottimelle yhteen kerrokseen. Kun ne ovat jäätyneet, siirrä ne pakastepussiin. Mykyt säilyvät pakastimessa jopa kuukauden ajan. Kypsennä pakastimessa säilytetyt shumait samalla tavalla kuin tuoreet, mutta höyrytä ylimääräiset viisi minuuttia.