Salvia-hunaja-ananascocktail
Salvian, hunajan ja ananaksen maut sekoittuvat upeasti tässä ainutlaatuisessa trooppisessa juhlacocktailissa. Tee omasi KitchenAid-tehosekoittimella.
Salvia-hunaja-ananascocktail
Salvian, hunajan ja ananaksen maut sekoittuvat upeasti tässä ainutlaatuisessa trooppisessa juhlacocktailissa. Tee omasi KitchenAid-tehosekoittimella.
Välineet
Ainekset
600 g pakastettua ananasta
60 ml limen mehua
115 ml vodkaa
60 g hunajaa
5 vartta tuoretta salviaa + lisää koristeluun
175-200 g jäitä
120 ml vettä
Vaiheittaiset ohjeet
Valmista salvia-hunajasiirappi. Lisää kattilaan hunaja, salvia, vesi ja viisi tuoretta salvianoksaa. Kuumenna korkealla keskilämmöllä, kunnes seos kuplii. Aseta levy keskilämmölle ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Sammuta levy ja anna jäähtyä 30 minuuttia. Poista salvia, kun seos on jäähtynyt.
Lisää pakastettu ananas, vodka, limemehu ja salvia-hunajasiirappi tehosekoittimeen. Sekoita smoothie-asetuksella. Anna ohjelman käydä loppuun asti. Koristele paahdetulla salvian lehdellä ja tarjoile heti. HUOM. voit paahtaa salvian lehdet pitämällä niitä liekin yllä pihdeillä niin, että reunat käristyvät kevyesti. Jos pakastettua ananasta ei ole saatavilla, kuori tuore ananas ja poista sen ydin. Leikkaa ananaksen hedelmäliha pitkiksi suikaleiksi ja leikkaa ne sitten pieniksi kuutioiksi. Aseta kuutiot uunipellille yhteen kerrokseen ja laita ne pakastimeen 30–45 minuutiksi niin, että ne jäätyvät kauttaaltaan.