Sacherkakku
Tämä överi suklaakakku on maailmankuulu ja hyvästä syystä!
Sacherkakku
Tämä överi suklaakakku on maailmankuulu ja hyvästä syystä!
Välineet
Ainekset
150 g tomusokeria
325 g voita kuutioituna
9 kananamunaa
200 g tummaa suklaata sulatettuna
210 g vehnäjauhoja
50 g hienoa sokeria
225 g tummaa suklaata pilkottuna
2 rkl maissisiirappia
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää kulhoon tomusokeri ja 225 g voita ja sekoita pienellä nopeudella. Nosta nopeutta suureen nopeuteen ja sekoita, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Lisää yhdeksän munankeltuaista yksitellen. Sekoita, kunnes kaikki keltuaiset ovat sekoittuneet. Lisää sulatettu suklaa ja jauhot ja sekoita.
Sekoita munanvalkuaiset ja hieno sokeri suurella nopeudella, kunnes seokseen muodostuu kiinteitä huippuja. Kääntele munanvalkuaiset suklaataikinan sekaan.
Kaada kakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 40 minuuttia 170 asteessa. Anna jäähtyä ritilällä. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se puoliksi ja levitä aprikoosihilloa molemmille puolikkaille. Aseta puolikkaat taas päällekkäin.
Sulata suklaa ja 100 g voita mikroaaltouunin kestävässä kulhossa. Sekoita maissisiirappi joukkoon.
Kaada suklaakuorrute kakun päälle ja levitä, kunnes kakku on joka puolelta kuorrutettu. Koristele pilkotuilla pähkinöillä ja anna asettua huoneenlämmössä.