emeagif
Skip the navigation

Ruokaisa kasviskulho curry-cashewkastikkeen kera

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Abundance Bowl with Curried Cashew Sauce

Ruokaisa kasviskulho curry-cashewkastikkeen kera

KitchenAid Chef

Välineet

Blender
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

380 g tummaa riisiä

960 ml vettä

1 tl merisuolaa

7 g lehtipersiljaa hienoksi silputtuna

1 rkl tuoretta sitruunamehua

ripaus vastajauhettua mustapippuria

1 suuri kukkakaali lehdet poistettuna ja kukinnoiksi leikattuna

3 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä

1/2 tl merisuolaa

10 ruusukaalia

1 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä

1/8 tl suolaa

1 rkl viinirypäleensiemenöljyä tai oliiviöljyä

150 g sipulia kuutioituna

1 rkl hienonnettua valkosipulia (n. 3 kynttä)

1 tl merisuolaa

110 ml vettä

210 g paahtamattomia suolaamattomia cashewpähkinöitä

1 tl jauhettua tuoretta inkivääriä

1/2 tl tulista keltaista curryjauhetta

1/8 tl cayennepippuria

440 g kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna

1/4 tl merisuolaa

hyppysellinen vasta rouhittua mustapippuria

1/4 punakaalia ohuina suikaleina

2 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä

1/4 tl merisuolaa

ripaus pippuria

2 avokadoa

140 g joko paahdettuja tai paahtamattomia cashewpähkinöitä

7 g lehtipersiljaa

1 lime lohkottuna 6 osaan

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Keitä riisi, vesi ja suola riisinkeittimessä. Vaihtoehtoisesti voit keittää riisin, veden ja suolan liedellä keskikokoisessa kasarissa. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä. Kun vesi lakkaa kiehumasta ja enää poreilee hieman, peitä kasari kannella. Keitä riisiä kansi päällä (poistamatta kantta) noin 45 minuuttia. Riisin tulisi olla kypsää ja napakkaa.

  2. Jos riisi on kypsää ja keittoastian pohjalla on vielä vettä, valuta vesi pois.

  3. Jos riisi ei ole täysin kypsää, laita kansi päälle (jos pohjalla on vielä vettä) tai lisää 1/4 kupillista vettä ja keitä vielä 10 minuuttia kypsäksi.

  4. Kun riisi on kypsää, poista kasari liedeltä ja anna tekeytyä kansi päällä noin 15 minuuttia. Pöyhi haarukalla ja sekoita joukkoon persilja ja sitruunamehu. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

  5. Kukkakaalin paahtaminen: Lämmitä uuni 220 asteeseen ja päällystä suuri uunipelti silikonimatolla tai leivinpaperilla.

  6. Laita kukkakaaliviipaleet suureen sekoitusastiaan. Sekoita kevyesti joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja pippuria siten, että kukkakaalit peittyvät tasaisesti. Aseta ne sitten päällystetylle uunipellille yhteen kerrokseen. Paahda kukkakaaleja 15 minuuttia ja käännä ne. Paahda sitten vielä 10–15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat hieman karamellisoituneita reunoilta ja pehmeähköjä. Ota kukkakaalit pois uunista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

  7. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Päällystä toinen uunipelti silikonimatolla tai leivinpaperilla ruusukaalisipsien paahtamista varten. Leikkaa kunkin kaalinpään alaosa pois ja irrota uloimmat lehdet. Leikkaa alaosasta hieman lisää ja irrota seuraava lehtikerros. Jatkaa leikkaamista ja lehtien kuorimista, kunnes olet edennyt ytimeen.

  8. Sekoita lehdet kulhossa oliiviöljyn ja suolan kanssa ja aseta ne päällystetylle uunipellille yhteen kerrokseen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes lehdet ovat ruskistuneita ja rapeita. Ota ruusukaalit pois uunista ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen, jotta voit lämmittää paahdetut kukkakaalit ja ruusukaalit ennen tarjoilua.

  9. Cashewkastikkeen valmistaminen: Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä paistinpannulla keskisuurella lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa. Laita kuullotettu sipuliseos KitchenAid® Power Plus® -tehosekoittimen astiaan. Lisää sitten joukkoon suola, vesi, cashewpähkinät, sitruunamehu, inkivääri, curryjauhe ja cayennepippuri. Sulje kansi ja käytä tehosekoitinta 30–60 sekuntia säädettävällä nopeudella 10, kunnes seos on tasaisen kermaista. Lisää inkivääriä, curryjauhetta ja cayennepippuria maun mukaan. Laita syrjään.

  10. Laita kikherneet, oliiviöljy, suola ja pippuri kulhoon. Sekoita ja laita syrjään.

  11. Laita punakaali, persilja, sitruunamehu, suola ja pippuri kulhoon ja sekoita.

  12. Ota esiin 6 syvää kulhoa. Laita kuhunkin yhtä paljon riisiä, kikherneitä, paahdettua kukkakaalia, kaalia, ruusukaalia ja avokadoa.

  13. Annostele 2 rkl cashewkastiketta kunkin annoksen päälle. Voit myös käyttää pursotuspulloa. Koristele annokset murskatuilla cashewpähkinöillä ja persiljalla.

  14. Tarjoile limettiviipaleilla koristeltuna ja laita loput cashewkastikkeesta tarjolle pöytään.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Anna henkilökohtainen äitienpäivälahja!

Maksuttomalla jäätelökone (arvo jopa €169) kun ostat yleiskoneeseemme - Artisan By You tai 5KSM60SPX