Rukola-tomaatti-prosciutto-piirakka
Herkullisen piirakan täytteenä on rukolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja prosciuttoa.
Rukola-tomaatti-prosciutto-piirakka
Herkullisen piirakan täytteenä on rukolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja prosciuttoa.
Välineet
Ainekset
200 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
100 g suolaamatonta voita (kuutioiksi leikattuna)
40 ml lämmintä vettä
6 kpl kananmunia
60 ml maitoa
50 ml kermaa
80 g prosciuttoa
20 g rukolaa
16 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää jauhot, 1/2 tl suolaa ja voi yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen vatkain. Sekoita noin 2 minuuttia nopeudella 2.
Kun taikina on murumaista, vaihda yleiskoneeseen taikinakoukku. Vaivaa taikinaa nopeudella 2 ja lisää vesi vähitellen.
Kun taikina on tasaista, muotoile se palloksi, kiedo talouskelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Kaulitse taikina jauhotetulla pinnalla ja kääntele sitä jatkuvasti niin, ettei se tartu pöytään.
Aseta taikina 20 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja leikkaa reunojen yli menevä taikina pois saksilla. Paista piirakkapohjaa 10 minuuttia 210-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Laita munat, maito ja kerma lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet.
Levitä prosciutto, rucola ja aurinkokuivatut tomaatit piirakkapohjan päälle. Kaada munaseos täytteiden päälle. Mausta lopulla suolalla ja pippurilla.
Paista piirakkaa 30–35 minuuttia 180-asteisessa uunissa.