Skip the navigation

Rukola-tomaatti-prosciutto-piirakka

KitchenAid Chef

Herkullisen piirakan täytteenä on rukolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja prosciuttoa.

Import-Recipe - Quiche with rocket, sun-dried tomatoes and prosciutto

Rukola-tomaatti-prosciutto-piirakka

KitchenAid Chef

Herkullisen piirakan täytteenä on rukolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja prosciuttoa.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
50min
Ruoanlaitto
45min
Yhteensä
1h35
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

200 g vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

100 g suolaamatonta voita (kuutioiksi leikattuna)

40 ml lämmintä vettä

6 kpl kananmunia

60 ml maitoa

50 ml kermaa

80 g prosciuttoa

20 g rukolaa

16 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja

1/2 tl suolaa

1/2 tl pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, 1/2 tl suolaa ja voi yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen vatkain. Sekoita noin 2 minuuttia nopeudella 2. 

  2. Kun taikina on murumaista, vaihda yleiskoneeseen taikinakoukku. Vaivaa taikinaa nopeudella 2 ja lisää vesi vähitellen. 

  3. Kun taikina on tasaista, muotoile se palloksi, kiedo talouskelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. 

  4. Kaulitse taikina jauhotetulla pinnalla ja kääntele sitä jatkuvasti niin, ettei se tartu pöytään. 

  5. Aseta taikina 20 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja leikkaa reunojen yli menevä taikina pois saksilla. Paista piirakkapohjaa 10 minuuttia 210-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. 

  6. Laita munat, maito ja kerma lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet. 

  7. Levitä prosciutto, rucola ja aurinkokuivatut tomaatit piirakkapohjan päälle. Kaada munaseos täytteiden päälle. Mausta lopulla suolalla ja pippurilla.

  8. Paista piirakkaa 30–35 minuuttia 180-asteisessa uunissa.