Röstiperunat
Nämä rapeat pannulla paistetut röstiperunat maistuvat parhaiten ranskankerman ja tuoreiden yrttien kera.
Röstiperunat
Nämä rapeat pannulla paistetut röstiperunat maistuvat parhaiten ranskankerman ja tuoreiden yrttien kera.
Välineet
Ainekset
4 isoa perunaa
1 sipuli
1 kananmuna
200 ml kasviöljyä
150 g ranskankermaa
Vaiheittaiset ohjeet
Pese ja kuori vihannekset. Kiinnitä 2,1 litran monitoimikoneeseen käännettävä keskikokoinen viipalointi-/raastinlevy (raastinpuolella). Raasta perunoita ja sipulia nopeudella 1.
Laita raastetut vihannekset kulhon ylle asetetun siivilän päälle ja paina vihanneksia pienellä lautasella. Aseta purkki tai jokin painava esine lautasen päälle, jotta neste puristuu pois. Laita jääkaappiin 1–2 tunniksi. Kun neste on valutettu vihanneksista, heitä niistä puristunut neste pois. Kulhon pohjalle kertyy tärkkelystä. Lisää raastetut vihannekset tärkkelykseen ja sekoita seokseen muna.
Kuumenna kasviöljy pannulla. Röstiperunat paistetaan runsaassa öljyssä, joten pannulla tulee olla 0,5–1 cm öljyä. Muotoile pannukakut pannulla kauhan tai ison lusikan avulla. Paista, kunnes röstiperunat ovat kullanruskeita molemmilta puolilta. Käännä niitä paiston puolivälissä. Nosta röstiperunat pannulta ja laita ne talouspaperien päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Tarjoile röstiperunat lämpiminä sekä ranskankermalla, suolalla ja tuoreilla yrteillä maustettuina.