Ricotta- ja salviagratinoidut pastarullat
Tämä yllättävä ja vaativampi resepti sopii hyvin kevyelle lounaalle perheen ja ystävien kesken.
Ainekset
150 g ricotta-juustoa
2 kpl kananmunia
130 g vehnäjauhoja
50 g parmesaaniraastetta
150 ml täysmaitoa
15 g voita
10 g tuoretta salviaa
ripaus raastettua muskottipähkinää
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Liitä kulho ja lankavispilä yleiskoneeseen. Lisää ricottajuusto, 2 munaa, jauhettu muskotti, suola, pippuri ja puolet parmesaanista. Vispaa nopeudella 6, kunnes seos on tasaista.
Laita neljä munaa, jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.
Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.
Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.
Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Aseta sitten paksuudeksi 4.
Leikkaa pastalevyt noin 20 cm pitkiksi kaitaleiksi. Levitä niihin 4 ruokalusikallista täytettä ja rullaa pidemmältä sivulta, jolloin tuloksena on kartio. Tee sama lopuille ainesosille.
Leikkaa rullat 2 cm spiraaleiksi, voitele uunivuoka ja aseta spiraalit riveihin.
Kaada maito astiaan, mausta voinokareilla ja salvianlehdillä, ripottele päälle loput juustosta ja peitä alumiinifoliolla. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Poista alumiinifolio vasta juuri ennen tarjoilua ja tarjoile kuumana.
Saat reseptiin lisää makua, kun lisäät täytteeseen 2 ruokalusikallista pestokastiketta.