Red velvet -kakku
Kaunis red velvet -kakku on kuorrutettu helppotekoisella tuorejuustokuorrutteella.
Red velvet -kakku
Kaunis red velvet -kakku on kuorrutettu helppotekoisella tuorejuustokuorrutteella.
Välineet
Ainekset
180 g jauhoja
25 g kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
36 ml piimää
3 tl punaista elintarvikeväriä
185 g + 75 g kuorrutukseen suolaamatonta voita
200 g vaaleanruskeaa sokeria
3 kananmunaa
1 tl omenaviinietikkaa
1/2 tl ruokasoodaa
120 g tuorejuustoa
450 g tomusokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Laita voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 6 ja sekoita, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Lisää munat ja jatka sekoittamista nopeudella 6.
Lisää väriaine piimään ja sekoita. Lisää seos kulhoon.
Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kaakaojauhe.
Lisää omenaviinietikka ja puolet kuivista aineksista taikinaan ja sekoita 30 sekuntia nopeudella 2. Lisää loput kuivat ainekset ja jatka sekoittamista vielä minuutti nopeudella 2.
Kaada taikina läpimitaltaan 24 cm:n kakkuvuokaan ja paista uunissa 35 minuuttia 170 asteessa.
Laita kuorrutetta varten voi ja tuorejuusto yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja sekoita 1 minuutti nopeudella 8. Kiinnitä koneeseen siivilä, vaihda nopeudelle 4 ja kaada tomusokeri siivilän läpi kulhoon.
Leikkaa kakku kahdeksi kerrokseksi.
Laita alin kerros kakkuvadille tai tarjoilulautaselle. Levitä tasainen kuorrutekerros pohjan päälle. Aseta toinen kerros pohjakerroksen päälle ja levitä loput kuorrutteesta kakun päälle.