Välineet
Ainekset
3 viipaletta kovaa leipää
1 tl hienoa merisuolaa
2 tl jauhettua paprikaa
1/2 tl sipulijauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
120 g vehnäjauhoja
2 isoa vatkattua kananmunaa
450 g paksua vaaleaa kalaa, leikattuna neljäksi palaksi
3 rkl sulatettua voita
Vaiheittaiset ohjeet
Riko kova leipä suuriksi paloiksi ja laita palat monitoimikoneeseen.
Käytä sykäystoimintoa, kunnes leipä on murentunut hienoksi. Lisää suola, paprikajauhe, sipulijauhe ja valkosipulijauhe ja käytä sykäystoimintoa lyhyesti kolme kertaa. Laita leivänmuruseos matalaan astiaan.
Laita jauhot erilliseen matalaan astiaan.
Laita vatkatut kananmunat kolmanteen matalaan astiaan.
Pyöräytä kalaa ensin jauhoissa. Käytä kalaa sitten vatkatuissa kananmunissa. Pyöräytä kalaa lopulta leivänmuruseoksessa.
Kaada sulatettu voi uuninkestävään astiaan. Lisää kala. Paista 20 minuuttia 170-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Käännä kala ja paista vielä viisi minuuttia, kunnes kala on kypsä ja sen pinta on rapea.