Ranskalainen jouluhalko
Valmista näyttävä jouluhalko juhlapöytään.
Ranskalainen jouluhalko
Valmista näyttävä jouluhalko juhlapöytään.
Välineet
Ainekset
4 eroteltua kananmunaa
100 g hienoa sokeria
40 g vehnäjauhoja
50 g tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
240+160 g vispikermaa
175 g tummaa suklaata
1 tl vaniljauutetta
1,5 rkl voita
125 g + lisää keittiöpyyhkeen päälle tomusokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Laita munanvalkuaiset lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Vatkaa nopeudella 10, kunnes vaahto alkaa muodostaa kiinteitä, kuohkeita huippuja. Siirrä sivuun.
Laita munankeltuaiset ja hieno sokeri lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 4, kunnes seos muuttuu väriltään vaaleaksi ja kuohkeaksi.
Lisää jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Lisää yksi suuri nokare valkuaisvaahtoa keltuaisseokseen. Sekoita 2-nopeudella minuutin ajan.
Taikina on nyt hieman juoksevampaa. Sekoita loppu valkuaisvaahto seokseen käsin.
Levitä taikina silikoniselle leivonta-alustalle (20 cm x 30 cm) ja paista 7 minuuttia 220 ºC:een esilämmitetyssä uunissa.
Torttupohja on valmis, kun se on kokonaan paistunut, mutta pinta tuntuu pehmeältä koskettaessa.
Ripottele runsaasti tomusokeria puhtaalle, kuivalle keittiöpyyhkeelle.
Siirrä torttupohja pyyhkeen päälle ja poista silikoninen leivonta-alusta. Kääri torttu rullaksi ja anna sen jäähtyä kokonaan.
Kuumenna 240 grammaa vispikermaa. Yhdistä erillisessä kulhossa suklaa, vaniljauute ja voi.
Kaada kuuma kerma niiden päälle. Sekoita, kunnes ainesosat ovat sulaneet ja sekoittuneet tasaisesti keskenään. Anna jäähtyä kokonaan.
Laita loppu kerma lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää tomusokeri ja vatkaa 8-nopeudella kuohkeaksi vaahdoksi.
Rullaa torttupohja auki ja levitä kermavaahto sen päälle. Kääri torttu jälleen rullaksi, tällä kertaa ilman pyyhettä.
Kuorruta jouluhalko suklaakuorrutteella ja koristele oman makusi mukaan.