Välineet
Ainekset
100 g sokeria
125 ml vettä
450 g pakastehedelmäpaloja
1 tl vaniljauutetta
Vaiheittaiset ohjeet
Täytä keskikokoinen kulho valmiiksi vedellä ja jääpaloilla. Lisää sokeri ja vesi pieneen kasariin ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan, kunnes sokeri liukenee veteen. Kaada siirappi pieneen kuumuutta kestävään kulhoon ja laita kulho jääveteen viiden minuutin ajaksi. Siirapin voi valmistaa korkeintaan viikon etukäteen, jos se säilytetään ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Lisää hedelmät, jäähdytetty sokerisiirappi ja vaniljauute KitchenAidin ARTISAN Power Plus -tehosekoittimen kannuun. Sulje kansi ja käännä säädin nopeuteen 1. Nosta nopeus hitaasti tasolle 3. Sekoita noin yhden minuutin ajan, kunnes seos on täysin tasaista. Kaavi seosta kannun reunoilta käyttämällä joustavareunaista survinta. Älä sekoita seosta liikaa tai sorbetti alkaa sulaa.
Tarjoile heti tai siirrä sorbetti ilmatiiviiseen astiaan ja laita pakastimeen noin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua. Sorbetti säilyy pakastimessa noin viikon.
KOKIN VINKKI
Jos valmistat marjasorbettia, sorbetista kannattaa poistaa siemenet työntämällä seos joustavareunaisen survimen avulla keskihienon siivilän läpi.