Skip the navigation

Raaka aasialainen kurkkusalaatti inkivääri-misokastikkeella

KitchenAid Chef

Ammenna uutta inspiraatiota idästä. Voit valmistaa maukasta raakasalaattia yleiskoneen lisävarusteilla ja ilahduttaa samalla aistejasi kasvisspiraaleilla ja -pyörteillä.

Import-Recipe - Raw asian cucumber salad with ginger miso dressing

Raaka aasialainen kurkkusalaatti inkivääri-misokastikkeella

KitchenAid Chef

Ammenna uutta inspiraatiota idästä. Voit valmistaa maukasta raakasalaattia yleiskoneen lisävarusteilla ja ilahduttaa samalla aistejasi kasvisspiraaleilla ja -pyörteillä.

Välineet

StandMixer
Spiralizer
FoodProcessorAttachment
Valmistelu
25min
Yhteensä
25min
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

2 minikurkkua

6 retiisiä

1 punasipuli

4 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl tomusokeria

1/4 punakaali

1 porkkana

1 nashi-päärynä

75 g edamame-papuja

1 pieni kourallinen korianterin lehtiä

50 g wakame-levää

1 rkl mustia seesaminsiemeniä

2 kevätsipulia

100 g riisinuudeleita

1 pakastettu chili

120 ml riisiviinietikkaa

120 ml neutraalia öljyä

1 + 1/2 tbsp seesamiöljyä

1/2 rkl agavesiirappia

2 limen mehu

1 rkl misotahnaa

3 cm tuoretta inkivääriä, kuorittuna

3 kuorittua porkkanaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä yleiskoneeseen monitoimikone, jossa on säädettävä viipalointiterä, ja valitse ohuin asetus. Työnnä kurkku, retiisit ja punasipuli varovasti laitteeseen, jonka nopeudeksi on asetettu 2.

  2. Vaihda monitoimikoneeseen käännettävä raastinlevy, aseta yleiskone nopeudelle 10 ja työnnä punakaali laitteeseen.

  3. Sekoita pienessä kulhossa etikka ja tomusokeri ja lisää joukkoon kurkku ja punasipuli. Anna seoksen tekeytyä vähintään 10 minuuttia, jotta vihannekset ehtivät pikkelöityä.

  4. Kiinnitä yleiskoneeseen spiraalileikkuri, jossa kuorintaterä, siemenkodanpoistaja ja viipalointiterä. Kiinnitä ohut spiraaliterä. Aseta päärynä lisävarusteen varrasosaan. Aloita spiraalien leikkaaminen hämmennysnopeudella.

  5. Leikkaa porkkanat suikaleiksi kuorimaveitsellä.

  6. Kiehauta suuri kattilallinen suolavettä, lisää nuudelit ja keitä niitä minuutin ajan. Siirrä keitetyt nuudelit kulhoon, jossa on jäävettä.

  7. Lisää riisiviinietikka, neutraalinmakuinen öljy, seesamiöljy, agavesiirappi, limemehu, misotahna, porkkanat ja inkivääri tehosekoittimen kannuun.

  8. Sekoita nopeudella 5, kunnes kastike on emulgoitunut.

  9. Laita salaattiainekset isoon kulhoon ja sekoita. Pirskota päälle salaatinkastiketta. Raasta salaatin päälle pakastettua chilipippuria.