Pursotetut pikkuleivät
Nämä klassikkopikkuleivät suorastaan murenevat suuhusi haukatessa. Tarjoile chai latten kanssa jouluista teehetkeä varten.
Pursotetut pikkuleivät
Nämä klassikkopikkuleivät suorastaan murenevat suuhusi haukatessa. Tarjoile chai latten kanssa jouluista teehetkeä varten.
Välineet
Ainekset
185 g huoneenlämpöistä voita
100 g hienoa sokeria
1 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa
1 munankeltuainen
285 g jauhoja
1 rkl leivinjauhetta
Vaiheittaiset ohjeet
Mittaa voi, hieno sokeri ja vaniljauute vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 4, kunnes taikina on sekoittunut. Lisää sitten kananmunat ja munankeltuainen.
Vaihda nopeudeksi 1 ja lisää suola, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.
Kiinnitä keksimuottilisävaruste yleiskoneeseen, valitse pyöreä muoto ja syötä keksitaikinaa syöttöputkeen. Ota koneesta tuleva taikina kiinni leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leikkaa liuskat 15 cm:n tangoiksi ja muotoile ne haluamaasi muotoon.
Paista pikkuleipiä 12–15 minuuttia 175 asteeseen lämmitetyssä uunissa. Pikkuleivät ovat hieman pehmeitä uunista tullessa, mutta ne kovettuvat jäähtyessään.