Puolalaiset täytetyt kaalikääryleet
Nämä puolalaiset täytetyt kaalikääryleet ovat ihanan runsas ja maukas herkkuateria, joka tarjoillaan tomaattikastikkeen kera.
Puolalaiset täytetyt kaalikääryleet
Nämä puolalaiset täytetyt kaalikääryleet ovat ihanan runsas ja maukas herkkuateria, joka tarjoillaan tomaattikastikkeen kera.
Välineet
Ainekset
500 g porsaanlapaa, kuutioituna ja jäähdytettynä
250 g basmatiriisiä, keitettynä ja jäähdytettynä
6 kpl suuria savoijinkaalin lehtiä
500 g tomaattipyreetä
500 ml kasvis- tai kanalientä
1 tl suolaa
1/2 tl pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä yleiskoneeseen lihapuristinlisävaruste. Jauha porsaanlapaa nopeudella 4.
Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Yhdistä porsaanlihaan keitetty riisi, 1/2 teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallista pippuria ja sekoita nopeudella 4. Jos haluat tarkistaa maun, muotoile lihaseoksesta pieni pihvi, paista se pannulla ja maista.
Kalttaa kaalinlehtiä kiehuvassa vedessä suuressa kattilassa, kunnes ne ovat pehmeitä. Jos kaalinlehdissä on paksuja suonia, ohenna niitä pienellä veitsellä.
Taputtele kaalinlehdet kuiviksi talouspaperilla. Jaa lihaseos kuuteen osaan. Muotoile ne pitkulaisiksi lihapulliksi ja kääri ne tiukasti kaalinlehtiin.
Sekoita tomaattipyree ja liemi kattilassa. Mausta 1/2 teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella pippuria ja asettele kaalikääryleet tiiviisti kattilan pohjalle. Kiehauta keskilämmöllä, laita kansi kattilan päälle ja hauduta miedolla lämmöllä noin 45–60 minuuttia, kunnes kaali on pehmeää. Älä sekoita tai siirtele kaalikääryleitä liikaa kypsennyksen aikana. Jos kastiketta on liikaa, voit poistaa kattilan kannen kypsennyksen aikana, jotta osa nesteestä haihtuu.
VINKKI: Koristele hienonnetulla persiljalla tai tillillä ja tarjoile perunamuusin kanssa.