Punajuuri-papuhampurilaiset moniviljasämpylällä
Juhlista vuoden väriämme näillä mahtavilla punajuurihampurilaisilla!
Punajuuri-papuhampurilaiset moniviljasämpylällä
Juhlista vuoden väriämme näillä mahtavilla punajuurihampurilaisilla!
Välineet
Ainekset
216 g paahdettuja punajuuria raastettuna
40 g pikakaurahiutaleita
230 g keitettyä kvinoaa
30 g tahinia
15 ml balsamiviinietikkaa
11 g suolaa
3 g rouhittua mustapippuria
8 g seesaminsiemeniä
20 g pellavansiemeniä
5 g valkosipulijauhetta
440 g valkoisia papuja huuhdeltuna ja valutettuna
2 isoa kananmunaa vispattuna tasaiseksi
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä taikinavatkainlisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita kaikki ainekset kananmunaa lukuun ottamatta sekoituskulhoon ja sekoita nopeudella 2. Kun ainekset alkavat muussautua ja seos on tahmeaa, nosta nopeus tasolle 4 ja vatkaa vielä 3–4 minuuttia. Vähennä nopeutta sekoitusnopeuteen, lisää kananmunat ja sekoita, kunnes ne ovat sekoittuneet kunnolla seokseen. Sammuta laite, peitä kulho muovikelmulla ja anna seoksen levätä 10–15 minuuttia.
Lämmitä 2 ruokalusikallista oliiviöljyä keskilämmöllä tarttumattomaksi pinnoitetulla paistinpannulla. Muotoile pihveistä haluamasi kokoisia (ja noin sentin paksuisia) ja aseta ne kuumalle pannulle. Älä täytä pannua liian täyteen. Peitä pannu kannella ja paista pihvejä 3–4 minuutin ajan. Käännä sitten pihvit varovasti leveällä lastalla. Älä peitä pannua pihvien kääntämisen jälkeen. Paista vielä 3–4 minuuttia, tai kunnes pihvit ovat kullanruskeita molemmin puolin.