Skip the navigation

Porkkanakakku

KitchenAid Chef

Klassinen porkkanakakku, joka sopii täydellisesti niin arkeen kuin juhlaan.

Import-Recipe - Carrot cake

Porkkanakakku

KitchenAid Chef

Klassinen porkkanakakku, joka sopii täydellisesti niin arkeen kuin juhlaan.

Välineet

StandMixer
FoodProcessor
Valmistelu
15min
Ruoanlaitto
50min
Yhteensä
1h5
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

400 g porkkanoita

120 g suolattuja pekaanipähkinöitä

175 g tummaa sokeria

110 g hienoa sokeria

225 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl kanelia

1 tl muskottipähkinää

125 ml mietoa kasviöljyä

70 g kreikkalaista jogurttia

3 kananmunaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuori porkkanat ja pilko ne suuriksi, noin 5 cm:n kokoisiksi paloiksi.

  2. Kiinnitä monitoimikoneeseen monitoimiterä. Laita porkkanat ja pekaanipähkinät monitoimikoneeseen ja hienonna nopeudella 2.

  3. Laita kaikki muut ainekset yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä koneeseen vatkain. Käännä nopeudensäätövipu nopeudelle 2 ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää porkkanat ja pekaanipähkinät ja sekoita vielä 30 sekuntia.

  4. Suihkuta irtopohjavuokaan vuokasprayta ja kaada taikina vuokaan. Paista 50 minuuttia 160-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. 

  5. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta.

  6. Porkkanakakku on parhaimmillaan koristeltuna tuorejuustokuorrutteella ja pekaanipähkinöillä.