Porkkanakakku
Klassinen porkkanakakku, joka sopii täydellisesti niin arkeen kuin juhlaan.
Porkkanakakku
Klassinen porkkanakakku, joka sopii täydellisesti niin arkeen kuin juhlaan.
Välineet
Ainekset
400 g porkkanoita
120 g suolattuja pekaanipähkinöitä
175 g tummaa sokeria
110 g hienoa sokeria
225 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
125 ml mietoa kasviöljyä
70 g kreikkalaista jogurttia
3 kananmunaa
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori porkkanat ja pilko ne suuriksi, noin 5 cm:n kokoisiksi paloiksi.
Kiinnitä monitoimikoneeseen monitoimiterä. Laita porkkanat ja pekaanipähkinät monitoimikoneeseen ja hienonna nopeudella 2.
Laita kaikki muut ainekset yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä koneeseen vatkain. Käännä nopeudensäätövipu nopeudelle 2 ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää porkkanat ja pekaanipähkinät ja sekoita vielä 30 sekuntia.
Suihkuta irtopohjavuokaan vuokasprayta ja kaada taikina vuokaan. Paista 50 minuuttia 160-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Porkkanakakku on parhaimmillaan koristeltuna tuorejuustokuorrutteella ja pekaanipähkinöillä.