Ainekset
7 g kuivahiivaa
250 ml huoneenlämpöistä vettä
420 g vehnäjauhoja
10 g suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee 8 pitaleipää. Lisää hiiva, kädenlämpöinen vesi ja 150 grammaa vehnäjauhoja yleiskoneen kulhoon.
Aseta lankavispilä laitteeseen ja sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Anna levätä 10 minuuttia lämpimässä paikassa, kunnes taikinan pinnalle muodostuu pieniä kuplia.
Lisää suola, oliiviöljy ja loput 270 grammaa vehnäjauhoista taikinaan.
Aseta taikinakoukku yleiskoneeseen ja vaivaa taikinaa viisi minuuttia.
Taikinan pitäisi olla pehmeää, notkeaa ja hieman tahmeaa. Sen tulisi irrota kulhon reunoilta helposti. Jos taikina on liian kosteaa, lisää hieman jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan samalla vaivaten.
Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa, kunnes se kohoaa kaksinkertaiseksi (noin kaksi tuntia).
Paina taikina jauhotetulle alustalle ja leikkaa kahdeksaan osaan. Tee jokaisesta osasta pallo taittelemalla taikina reunoilta itsensä alle. Sivele jokainen pallo oliiviöljyllä. Peitä taikina liinalla ja anna levätä 30 minuuttia.
Kauli jokainen pallo noin 0,5 cm:n paksuiseksi ja paista kevyesti öljytyllä pannulla.
Käännä leipä, kun se alkaa pullahdella ja siihen muodostuu ruskeita pisteitä. Paista yhteensä viisi minuuttia ja käännä joka minuutti.