Skip the navigation

Pistaasipähkinä-laventeli-semifreddo

KitchenAid Chef

Semifreddo eli ”puoliksi jäätynyt” on perinteinen italialainen jälkiruoka. Tämä kielen mennessään vievä, paahdettuja pistaasipähkinöitä sisältävä kermainen ja kukkainen herkku on helppo valmistaa.

SEMIFREDDO

Pistaasipähkinä-laventeli-semifreddo

KitchenAid Chef

Semifreddo eli ”puoliksi jäätynyt” on perinteinen italialainen jälkiruoka. Tämä kielen mennessään vievä, paahdettuja pistaasipähkinöitä sisältävä kermainen ja kukkainen herkku on helppo valmistaa.

Välineet

HandBlender
Valmistelu
10min
Asetus
8h
Ruoanlaitto
10min
Yhteensä
8h20
Annos
8
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

90 g paahdettuja pistaasipähkinöitä jaettuna

140 g kidesokeria

2 tl laventelinkukkia jaettuna

1/4 tl hienoa merisuolaa

710 ml vispikermaa

225 g mascarponejuustoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Vuoraa leipävuoka muovikääreellä, jättäen noin 7 cm roikkumaan vuoan yli.

  2. Laita pistaasipähkinät miniteholeikkurin kannuun. Aseta johdollinen sauvasekoitin kannuun ja käytä sykäystoimintoa, kunnes pistaasipähkinät on jauhettu karkeaksi. Sirottele kolme ruokalusikallista jauhettuja pistaasipähkinöitä ja yksi teelusikallinen laventelinkukkia esivalmistellun vuoan pohjalle. Kaada jäljelle jääneet pistaasipähkinät pieneen kulhoon ja aseta sivuun.

  3. Lisää sokeri, 1 teelusikallinen laventelinkukkia ja suolaa sekoituskannuun. Käytä tehosekoittimen sykäystoimintoa, kunnes laventelinkukat on jauhettu hienoksi.

  4. Lisää suureen sekoituskulhoon laventeli, sokeri, vispikerma ja mascarponejuusto. Irrota sauvasekoittimen varsi ja kiinnitä astiasuoja runkoon. Kiinnitä sitten varsi takaisin runkoon ja aseta sauvasekoitin seokseen. Vatkaa, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja. Sekoita loput pistaasipähkinät varovasti joukkoon lastalla.

  5. Kaada semifreddo hitaasti vuokaan ja napauta kevyesti, jotta ilmakuplat poistuvat ja seos tasoittuu. Peitä vuoka muovikääreellä ja anna seoksen jäähtyä pakastimessa 6–8 tuntia tai yön yli.

  6. Ota vuoka pois pakastimesta ja siirrä semifreddo leikkuulaudalle tarjoilua varten. Poista muovikääre ja anna pehmetä 5 minuutin ajan. Leikkaa pitkällä veitsellä, joka on kastettu lämpimään veteen.

  7. Vinkki: Semifreddo maistuu sellaisenaan, mutta se on herkullinen myös persikkahillokkeen kanssa tarjoiltuna.