Pestolla täytetty porsaankylki ja duchesse-perunoita
Yllätä itsesi ja vieraasi hemmottelevan herkullisella aterialla. Helppo resepti, jolla teet vaikutuksen.
Pestolla täytetty porsaankylki ja duchesse-perunoita
Yllätä itsesi ja vieraasi hemmottelevan herkullisella aterialla. Helppo resepti, jolla teet vaikutuksen.
Välineet
Ainekset
80 ml oliiviöljyä
1/2 tl suolaa pestoa varten
100 g sinappikaalia
100 g rukolaa
1 kynsi valkosipulia
20 g saksanpähkinöitä
45 g parmesaanijuustoa
1 porsaan kylkeä
100 g vuohenjuustoa
50 g karpaloita
800 g jauhoisia perunoita
60 ml kuohukermaa
40 g voita
2 munankeltuaista
1/2 tl suolaa duchesse-perunoihin
1/2 tl pippuria duchesse-perunoihin
1/4 tl muskottipähkinää
Vaiheittaiset ohjeet
Laita oliiviöljy, suola, sinappikaali, valkosipuli, saksanpähkinät ja parmesaanijuusto tehosekoittimen kannuun.
Aloita sekoittaminen nopeudella 2. Nosta nopeuteen 4 ja sekoita ainekset pestoksi (jätä hiukan karkeaksi).
Lisää tarvittaessa oliiviöljyä ruokalusikallinen kerrallaan.
Tee kylkipalaan viilto pituussuunnassa ja taita pala auki. Nuiji se lihanuijalla noin 2 cm:n paksuiseksi.
Levitä pestoa kylkipalan päälle niin, että reunoille jää tilaa.
Ripottele vuohenjuusto muruina peston päälle ja kruunaa täyte karpaloilla.
Rullaa kylkipala tiukasti kiinni ja sido se paistolangalla.
Paista 50 minuuttia 180-asteisessa uunissa.
Anna tekeytyä 5 minuuttia ennen leikkaamista.
Kuori perunat ja keitä ne suolatussa vedessä.
Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen. Laita perunat yleiskoneen kulhoon ja aloita sekoittaminen nopeudella 6.
Lämmitä kermaa ja voita pienessä kattilassa, kunnes voi sulaa.
Kaada seos perunoiden sekaan. Lisää kaksi keltuaista ja mausteet.
Nosta nopeuteen 10 ja sekoita, kunnes seoksessa ei enää ole paakkuja.
Kiinnitä pursotinpussiin tähtitylla ja laita uunipellille leivinpaperi. Kaada perunamuusi pursotinpussiin ja pursota se ruusuiksi leivinpaperille.
Laita pakastimeen 30 minuutiksi, voitele kananmunalla ja paista 15 minuuttia 220-asteisessa uunissa.