Skip the navigation

Pestolla täytetty porsaankylki ja duchesse-perunoita

KitchenAid Chef

Yllätä itsesi ja vieraasi hemmottelevan herkullisella aterialla. Helppo resepti, jolla teet vaikutuksen.

Import-Recipe - PESTO STUFFED PORK LOIN & POMME DUCHESSE

Pestolla täytetty porsaankylki ja duchesse-perunoita

KitchenAid Chef

Yllätä itsesi ja vieraasi hemmottelevan herkullisella aterialla. Helppo resepti, jolla teet vaikutuksen.

Välineet

Blender
StandMixer
Valmistelu
1h20
Ruoanlaitto
1h20
Yhteensä
2h40
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

80 ml oliiviöljyä

1/2 tl suolaa pestoa varten

100 g sinappikaalia

100 g rukolaa

1 kynsi valkosipulia

20 g saksanpähkinöitä

45 g parmesaanijuustoa

1 porsaan kylkeä

100 g vuohenjuustoa

50 g karpaloita

800 g jauhoisia perunoita

60 ml kuohukermaa

40 g voita

2 munankeltuaista

1/2 tl suolaa duchesse-perunoihin

1/2 tl pippuria duchesse-perunoihin

1/4 tl muskottipähkinää

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita oliiviöljy, suola, sinappikaali, valkosipuli, saksanpähkinät ja parmesaanijuusto tehosekoittimen kannuun.

  2. Aloita sekoittaminen nopeudella 2. Nosta nopeuteen 4 ja sekoita ainekset pestoksi (jätä hiukan karkeaksi).

  3. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä ruokalusikallinen kerrallaan.

  4. Tee kylkipalaan viilto pituussuunnassa ja taita pala auki. Nuiji se lihanuijalla noin 2 cm:n paksuiseksi.

  5. Levitä pestoa kylkipalan päälle niin, että reunoille jää tilaa.

  6. Ripottele vuohenjuusto muruina peston päälle ja kruunaa täyte karpaloilla.

  7. Rullaa kylkipala tiukasti kiinni ja sido se paistolangalla.

  8. Paista 50 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

  9. Anna tekeytyä 5 minuuttia ennen leikkaamista.

  10. Kuori perunat ja keitä ne suolatussa vedessä.

  11. Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen. Laita perunat yleiskoneen kulhoon ja aloita sekoittaminen nopeudella 6.

  12. Lämmitä kermaa ja voita pienessä kattilassa, kunnes voi sulaa.

  13. Kaada seos perunoiden sekaan. Lisää kaksi keltuaista ja mausteet.

  14. Nosta nopeuteen 10 ja sekoita, kunnes seoksessa ei enää ole paakkuja.

  15. Kiinnitä pursotinpussiin tähtitylla ja laita uunipellille leivinpaperi. Kaada perunamuusi pursotinpussiin ja pursota se ruusuiksi leivinpaperille.

  16. Laita pakastimeen 30 minuutiksi, voitele kananmunalla ja paista 15 minuuttia 220-asteisessa uunissa.