Perusteet: ranskalaiset marenkikeksit
Nämä ranskalaiset marenkikeksit ovat jokaisen juhlapöydän kaunistus.
Perusteet: ranskalaiset marenkikeksit
Nämä ranskalaiset marenkikeksit ovat jokaisen juhlapöydän kaunistus.
Välineet
Ainekset
110 g munanvalkuaisia
1/4 tl viinikiveä
1/4 tl suolaa
190 g hienoa sokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Laita munanvalkuaiset, viinikivi ja suola kulhoon. Valitse 6-nopeuksisesta sähkövatkaimesta nopeus 3 ja vispaa 4 minuuttia, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.
Vaihda nopeuteen 2 ja lisää hieno sokeri vähitellen.
Lisää nopeutta asetukseen 5 ja vispaa 12–15 minuuttia, kunnes seokseen muodostuu kiinteitä huippuja. Hiero marenkia käsilläsi varmistaaksesi, että kaikki sokeri on liuennut.
Siirrä marenkiseos pursotinpussiin,j ossa on 1,5 senttimetrin tähtimäinen suutin.
Laita leivinpaperi leivinpellille. Pursota 4 senttimetrin levyisiä marenkeja leivinpaperille.
Paista yhden minuutin ajan 100-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Annan marenkien levätä vielä tunti uunissa, ennen kuin otat ne ulos.
Valinnainen: kasta marengit sulatettuun rubysuklaaseen.