Perusteet: ragu
Tämä italialainen klassikko miellyttää varmasti kaikkia ruokailijoita, ja se sopiikin tarjottavaksi kaikenlaisiin tilaisuuksiin.
Ainekset
3 sipulia
2 vartta selleriä
5 porkkanaa
1 kg pala naudanlihaa
1 tl suolaa
1 tl pippuri
5 rkl oliiviöljyä
70 g tomaattipyrettä
800 g tomaattimurskaa
250 ml punaviiniä
250 ml kasvislientä
1 bouquet garni -maustekimppu
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori sipulit ja porkkanat. Kiinnitä kuutiointilevy monitoimikoneeseen ja käytä laitetta nopeudella 1. Kuutioi sipuli, selleri ja porkkanat syöttämällä ne syöttöputkeen.
Mausta liha pippurilla ja suolalla. Kuumenna padassa kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja ruskista naudanliha öljyssä. Siirrä liha lautaselle.
Kuumenna jäljelle jäänyt oliiviöljy. Kuullota kuutioituja vihanneksia 5 minuutin ajan. Laita naudanliha takaisin pataan ja lisää tomaattitahna, tomaattimurska, punaviini, kasvisliemi, valkosipulinkynnet ja bouquet garni -maustekimppu. Aseta kansi padan päälle ja anna kiehua hiljalleen yhden tunnin ajan.
Ota naudanliha pois kastikkeesta ja silppua se haarukalla. Laita silputtu naudanliha takaisin kastikkeeseen ja hauduta ilman kantta vielä 30 minuuttia.
Tarjoile pastan ja raastetun parmesaanin kera.