Perusteet: murotaikina (pâte brisée)
Perinteinen ilmava ranskalainen taikina, jota käytetään piiraiden, paistosten ja galette-piirakoiden tekemiseen.
Perusteet: murotaikina (pâte brisée)
Perinteinen ilmava ranskalainen taikina, jota käytetään piiraiden, paistosten ja galette-piirakoiden tekemiseen.
Välineet
Ainekset
600 g vehnäjauhoja
2 tl suolaa
300 g kylmää voita
135 ml jäävettä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita jauhot, suola ja kylmä voi taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
Sekoita nopeudella 1, kunnes voi on hajonnut pieniksi kokkareiksi.
Lisää seokseen kylmää vettä ja sekoita nopeasti nopeudella 1, kunnes taikina muodostuu. Lopeta sekoittaminen heti, jotta taikinasta tulee kevyt ja ilmavan rapea.
Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi, ennen kuin kaulit sen tasaisella alustalla.
Käytä kaulittua taikinaa piiraiden, paistosten ja galette-piirakoiden tekemiseen. Paista reseptin ohjeiden mukaisesti.