Skip the navigation

Perusteet: murotaikina (pâte brisée)

KitchenAid Chef

Perinteinen ilmava ranskalainen taikina, jota käytetään piiraiden, paistosten ja galette-piirakoiden tekemiseen.

Pate brisee

Perusteet: murotaikina (pâte brisée)

KitchenAid Chef

Perinteinen ilmava ranskalainen taikina, jota käytetään piiraiden, paistosten ja galette-piirakoiden tekemiseen.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
10min
Yhteensä
10min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

600 g vehnäjauhoja

2 tl suolaa

300 g kylmää voita

135 ml jäävettä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita jauhot, suola ja kylmä voi taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.

  2. Sekoita nopeudella 1, kunnes voi on hajonnut pieniksi kokkareiksi.

  3. Lisää seokseen kylmää vettä ja sekoita nopeasti nopeudella 1, kunnes taikina muodostuu. Lopeta sekoittaminen heti, jotta taikinasta tulee kevyt ja ilmavan rapea.

  4. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi, ennen kuin kaulit sen tasaisella alustalla.

  5. Käytä kaulittua taikinaa piiraiden, paistosten ja galette-piirakoiden tekemiseen. Paista reseptin ohjeiden mukaisesti.