Perusteet: makea murotaikina (pâte sucrée)
Makea murotaikina, jotka käytetään kermatäytteisiin torttuihin, piiraisiin tai keksitaikinoihin.
Perusteet: makea murotaikina (pâte sucrée)
Makea murotaikina, jotka käytetään kermatäytteisiin torttuihin, piiraisiin tai keksitaikinoihin.
Välineet
Ainekset
250 g vehnäjauhoja
150 g tomusokeria
1 tl suolaa
125 g kylmää voita
1 kananmuna
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää jauhot, tomusokeri, suola ja voi taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
Sekoita nopeudella 1 murenevaksi seokseksi.
Lisää kananmuna ja vatkaa, kunnes taikina alkaa muodostua.
Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 2 tunniksi, ennen kuin kaulit sen jauhotetulla alustalla.
Painele taikina leivontavuokaan ja jäähdytä vielä 15 minuuttia, ennen kuin paistat sen reseptin ohjeiden mukaisesti. Käytä kermatäytteisiin torttuihin ja piiraisiin.