Skip the navigation

Perusteet: makea murotaikina (pâte sucrée)

KitchenAid Chef

Makea murotaikina, jotka käytetään kermatäytteisiin torttuihin, piiraisiin tai keksitaikinoihin.

Import-Recipe - Basics: pâte sucrée

Perusteet: makea murotaikina (pâte sucrée)

KitchenAid Chef

Makea murotaikina, jotka käytetään kermatäytteisiin torttuihin, piiraisiin tai keksitaikinoihin.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
10min
Yhteensä
10min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

250 g vehnäjauhoja

150 g tomusokeria

1 tl suolaa

125 g kylmää voita

1 kananmuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, tomusokeri, suola ja voi taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon.

  2. Sekoita nopeudella 1 murenevaksi seokseksi.

  3. Lisää kananmuna ja vatkaa, kunnes taikina alkaa muodostua.

  4. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 2 tunniksi, ennen kuin kaulit sen jauhotetulla alustalla.

  5. Painele taikina leivontavuokaan ja jäähdytä vielä 15 minuuttia, ennen kuin paistat sen reseptin ohjeiden mukaisesti. Käytä kermatäytteisiin torttuihin ja piiraisiin.