Perusteet: kasvisliemi
Tämän yksinkertaisen kasvisliemen avulla lisäät makua esimerkiksi keittoihin ja patoihin.
Perusteet: kasvisliemi
Tämän yksinkertaisen kasvisliemen avulla lisäät makua esimerkiksi keittoihin ja patoihin.
Välineet
Ainekset
450 g porkkanoita naatteineen
6 sellerin vartta
2 sipulia
2 purjoa
1 rkl oliiviöljyä
2,5 l vettä
1 kokonainen valkosipuli
1 bouquet garni -maustelkimppu
10 g persiljaa
10 g kokonaisia pippureita
3 shiitakesientä
1 punasipuli
Vaiheittaiset ohjeet
Pese kasvikset. Leikkaa porkkanoista naatit. Laita ne sivuun. Käytä viipalointiterällä varustettua 3,1 litran monitoimikonetta nopeudella 1 ja kuutioi porkkanat ja selleri syöttämällä ne syöttösuppilon läpi. Pese purjot ja leikkaa vihreät osat pois. Siirrä sivuun. Kuutioi purjot ja kuoritut sipulit syöttämällä ne syöttöputken läpi.
Lisää pannulle oliiviöljyä ja kuutioidut kasvikset. Kuumenna kasviksia 15 minuuttia miedolla lämmöllä.
Lisää pannulle vettä. Lisää 10 g porkkanan naatteja ja 20 g purjon vihreää osaa. Leikkaa valkosipulin yläosa pois ja lisää pannulle. Lisää bouquet garni -maustekimppu, pippurit ja siitakesienet. Laita kansi päälle ja anna hautua keskilämmöllä 1 tunnin ajan.
Siivilöi liemi. Käytä heti tai anna jäähtyä ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.