Skip the navigation

Perusteet: kasvisliemi

KitchenAid Chef

Tämän yksinkertaisen kasvisliemen avulla lisäät makua esimerkiksi keittoihin ja patoihin.

vegetablestock_thumbnail.jpg

Perusteet: kasvisliemi

KitchenAid Chef

Tämän yksinkertaisen kasvisliemen avulla lisäät makua esimerkiksi keittoihin ja patoihin.

Välineet

FoodProcessor
Valmistelu
15min
Ruoanlaitto
1h
Yhteensä
1h15
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

450 g porkkanoita naatteineen

6 sellerin vartta

2 sipulia

2 purjoa

1 rkl oliiviöljyä

2,5 l vettä

1 kokonainen valkosipuli

1 bouquet garni -maustelkimppu

10 g persiljaa

10 g kokonaisia pippureita

3 shiitakesientä

1 punasipuli

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Pese kasvikset. Leikkaa porkkanoista naatit. Laita ne sivuun. Käytä viipalointiterällä varustettua 3,1 litran monitoimikonetta nopeudella 1 ja kuutioi porkkanat ja selleri syöttämällä ne syöttösuppilon läpi. Pese purjot ja leikkaa vihreät osat pois. Siirrä sivuun. Kuutioi purjot ja kuoritut sipulit syöttämällä ne syöttöputken läpi.

  2. Lisää pannulle oliiviöljyä ja kuutioidut kasvikset. Kuumenna kasviksia 15 minuuttia miedolla lämmöllä.

  3. Lisää pannulle vettä. Lisää 10 g porkkanan naatteja ja 20 g purjon vihreää osaa. Leikkaa valkosipulin yläosa pois ja lisää pannulle. Lisää bouquet garni -maustekimppu, pippurit ja siitakesienet. Laita kansi päälle ja anna hautua keskilämmöllä 1 tunnin ajan.

  4. Siivilöi liemi. Käytä heti tai anna jäähtyä ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.