Perusteet: Genoise-sokerikakku
Kuohkea ja kevyt sokerikakku, jota voi käyttää täytekakkujen ja muiden jälkiruokien valmistuksessa.
Perusteet: Genoise-sokerikakku
Kuohkea ja kevyt sokerikakku, jota voi käyttää täytekakkujen ja muiden jälkiruokien valmistuksessa.
Välineet
Ainekset
8 kananmunaa
250 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
50 g voita
Vaiheittaiset ohjeet
Laita sokeri ja munat suureen kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle ja varmista, että kulhon pohja ei koske veteen. Sekoita ensin sähkövatkaimen alimmalla nopeudella ja nosta teho vähitellen nopeuteen 6. Sekoita vähintään 8–10 minuuttia, kunnes seos on vaaleaa ja paksua, ja sen tilavuus on kasvanut huomattavasti.
Ota kulho pois kattilan päältä. Lisää kulhoon siivilöidyt jauhot ja kääntele ne seoksen sekaan.
Lisää noin 50 grammaa seosta voin joukkoon ja sekoita huolellisesti. Laita seos takaisin kulhoon.
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Vuoraa kaksi pyöreää kakkuvuokaa leivinpaperilla. Jaa taikina vuokiin. Tasoita taikinan pinta ja paista uunissa 20–25 minuuttia. Anna kakkujen jäähtyä vuoissa 10 minuuttia. Irrota kakut kakkuvuoista ja jäähdytä kakut kokonaan. Käytä sokerikakkuja täytekakuissa.