Perunasalaatti
Täyteläinen ja herkullinen perunasalaatti, jonka voi nauttia vaikka lounaaksi tai grilliruoan lisukkeena!
Perunasalaatti
Täyteläinen ja herkullinen perunasalaatti, jonka voi nauttia vaikka lounaaksi tai grilliruoan lisukkeena!
Välineet
Ainekset
4 kananmunaa
4 keskikokoista perunaa
4 porkkanaa
1 juuripersilja
200 g juuriselleriä
200 g vihreitä herneitä, pakastettuja tai tuoreita
4 isoa suolakurkkua
2 rkl tuoretta persiljaa
kastike: majoneesia
ranskankermaa
sinappia
suolaa ja pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Laita munat kiehuvaan veteen ja keitä 10 minuuttia. Nosta munat pois kuumasta vedestä ja upota ne varovasti jääkylmään veteen jäähtymään noin 10 minuutiksi. Kuivaa munat ja anna jäähtyä.
Älä kuori vihanneksia. Aseta perunat pannulle, jossa on kylmää, suolalla maustettua vettä. Kiehauta vesi ja laita levy keskilämmölle. Peitä kattila kannella ja anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat hieman pehmenneet, eli noin 20–25 minuuttia. Älä keitä perunoita liikaa. Kun haarukka uppoaa perunoihin pienellä vastuksella, perunat ovat valmiita. Poista pannu levyltä ja anna jäähtyä.
Laita porkkanat, juuripersilja ja juurisellerit kylmällä vedellä täytettyyn kattilaan ja kiehauta. Keitä noin 30–40 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Poista pannu levyltä ja anna jäähtyä.
Laita herneet kiehuvaan veteen ja keitä noin kolme minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuori munat. Kuori perunat, porkkanat, juuripersilja ja juurisellerit. Kuori suolakurkut.
Kiinnitä kuutiointilevy monitoimikoneeseen ja käytä laitetta nopeudella 1. Kuutioi perunat, porkkanat, juuripersilja, juurisellerit, suolakurkut ja kananmunat syöttämällä ne syöttöputken läpi.
Laita kuutioidut vihannekset kulhoon. Lisää herneet kulhoon. Lisää silputtua persiljaa.
Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, ranskankerma, sinappi, suola ja pippuri. Lisää kasvisten päälle ja sekoita.