Skip the navigation

Perinteinen sokerikakku

KitchenAid Chef

Sokerikakku on perinteinen englantilainen herkku teehetkiin.

Import-Recipe - Basic sponge cake

Perinteinen sokerikakku

KitchenAid Chef

Sokerikakku on perinteinen englantilainen herkku teehetkiin.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
15min
Ruoanlaitto
30min
Yhteensä
45min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

225 g pehmeää voita

225 g hienoa sokeria

4 isoa kananmunaa

225 g nostatusainetta sisältäviä jauhoja

60 ml maitoa

225 g vispikermaa

120 g vadelmahilloa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita pehmennyt voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä lankavispilä ja vatkaa nopeudella 4, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

  2. Lisää munat, jauhot ja maito ja sekoita 2 nopeudella 30 sekuntia. Nosta teho nopeuteen 4 ja sekoita kaksi minuuttia.

  3. Jaa taikina kahteen irtopohjavuokaan, joiden läpimitta on 18 cm.

  4. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia 180 asteessa. Testaa kypsyys painamalla ruokatikku läpi kakun keskeltä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä ja irrota ne irtopohjavuoista.

  5. Kaada kuohukerma lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Vatkaa kermaa nopeudella 8.

  6. Täytä sokerikakku kermavaahdolla ja vadelmahillolla. Ripottele päälle tomusokeria.