Perinteinen sokerikakku
Sokerikakku on perinteinen englantilainen herkku teehetkiin.
Perinteinen sokerikakku
Sokerikakku on perinteinen englantilainen herkku teehetkiin.
Välineet
Ainekset
225 g pehmeää voita
225 g hienoa sokeria
4 isoa kananmunaa
225 g nostatusainetta sisältäviä jauhoja
60 ml maitoa
225 g vispikermaa
120 g vadelmahilloa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita pehmennyt voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä lankavispilä ja vatkaa nopeudella 4, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Lisää munat, jauhot ja maito ja sekoita 2 nopeudella 30 sekuntia. Nosta teho nopeuteen 4 ja sekoita kaksi minuuttia.
Jaa taikina kahteen irtopohjavuokaan, joiden läpimitta on 18 cm.
Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia 180 asteessa. Testaa kypsyys painamalla ruokatikku läpi kakun keskeltä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä ja irrota ne irtopohjavuoista.
Kaada kuohukerma lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Vatkaa kermaa nopeudella 8.
Täytä sokerikakku kermavaahdolla ja vadelmahillolla. Ripottele päälle tomusokeria.