Pekaanipähkinävoi
Täyteläistä ja herkullista pekaanipähkinävoita voi nauttia päivittäin levitteenä!
Pekaanipähkinävoi
Täyteläistä ja herkullista pekaanipähkinävoita voi nauttia päivittäin levitteenä!
Välineet
Ainekset
300 g pekaanipähkinöitä
1 tl vaniljauutetta
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl merisuolaa
1 rkl kaakaojauhetta
Vaiheittaiset ohjeet
Aseta pekaanipähkinät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa 8 minuuttia. Anna jäähtyä 2 minuuttia ja siirrä monitoimikoneen kannuun.
Aseta monitoimikone nopeudelle 2 ja sekoita, kunnes pähkinät ovat muuttuneet jauheeksi. Jatka sekoittamista sykäystoiminnolla noin 3 minuuttia, kunnes seos muuttuu täyteläiseksi pähkinävoiksi. Kaavi kannun kyljet tarvittaessa.
Lisää vaniljauute, vaahterasiirappi, merisuola ja kaakaojauhe. Sekoita ja siirrä ilmatiiviiseen astiaan tai kannuun.