Skip the navigation

Pasta ja ruskistettu voi

KitchenAid Chef

Ylellinen ateria syntyy kotitekoisesta tagliatelle-pastasta ja täyteläisen pähkinäisestä ruskistetusta voikastikkeesta, joiden mausteena on tuoretta salviaa, raikasta sitruunaa ja parmesaanijuustoa.

butter-lemon-pasta

Pasta ja ruskistettu voi

KitchenAid Chef

Ylellinen ateria syntyy kotitekoisesta tagliatelle-pastasta ja täyteläisen pähkinäisestä ruskistetusta voikastikkeesta, joiden mausteena on tuoretta salviaa, raikasta sitruunaa ja parmesaanijuustoa.

Välineet

StandMixer
PastaRoller
Valmistelu
15min
Kohotusaika
15min
Ruoanlaitto
6min
Yhteensä
36min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

300 g 00-jauhoa

3 kananmunaa

1/2 tl suolaa

30 ml oliiviöljyä

100 g voita

1 sitruuna

4 salviaa

25 g parmesaanijuustoa

1/2 tl mustapippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Laita jauhot, kananmunat, suola ja oliiviöljy vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes seos alkaa pysyä kasassa. Irrota vatkain ja kiinnitä taikinakoukku. Sekoita nopeudella 2 neljän minuutin ajan, kunnes taikina on notkeaa. Kääri taikina muovikelmuun ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia.

  2. Leikkaa taikina neljään yhtä suureen osaan. Kiinnitä yleiskoneeseen pastamankeli. Taputtele yksi osa taikinaa litteäksi. Säädä mankelin asetukseksi 1. Aseta yleiskone nopeudelle 4 ja syötä taikina telojen läpi. Taita taikina kaksin kerroin ja syötä se uudelleen pastamankelin läpi. Toista tämä vaihe kaksi kertaa. Säädä rullien asetukseksi 2, 3 ja sitten 4, kunnes taikinasta on muodostunut pitkä levy. Kiinnitä tagliatelle-leikkuri. Syötä taikinalevy leikkurin läpi ja ota siitä varovasti kiinni. Keitä tuoretta pastaa 3–4 minuutin ajan erittäin suolaisessa vedessä, kunnes se on kypsyydeltään al dente. Ota ennen pastan valuttamista noin 450 ml pastan keitinvettä talteen, jotta voit käyttää sitä kastikkeessa.

  3. Sulata puolet voista keskilämmöllä. Lisää sitruunaviipaleet ja salvia ja paista, kunnes ne ruskistuvat. Siirrä sitten sitruunat lautaselle. Lisää 350 ml pastan keitinvettä voin sekaan ja sekoita ainekset. Lisää jäljellä oleva voi pala kerrallaan ja vatkaa, kunnes seos emulgoituu. Lisää keitetty pasta kastikkeen sekaan ja ripottele juusto joukkoon. Kypsennä, kunnes pasta on pehmeää ja kastike sakeutunut. Lisää vielä hieman pastan keitinvettä, jotta saat kastikkeesta juoksevampaa. Viimeistele mustapippurilla.