Parmesaanilla leivitetyt ruijanpallaspihvit
Jos muotoilet ruijanpallaspihvit pieniksi, ne sopivat täydellisesti alkuruoaksi tartarkastikkeen kera. Suurikokoisempina voit tarjota niitä pääruokana esimerkiksi raikkaan vihersalaatin ja voilla maustetun valkoisen riisin kanssa. Niissä on runsaasti kirkkaanvärisiä tuoreita yrttejä ja sitruunan kuorta, ja makua täydentää tilkka ranskankermaa.
Parmesaanilla leivitetyt ruijanpallaspihvit
Jos muotoilet ruijanpallaspihvit pieniksi, ne sopivat täydellisesti alkuruoaksi tartarkastikkeen kera. Suurikokoisempina voit tarjota niitä pääruokana esimerkiksi raikkaan vihersalaatin ja voilla maustetun valkoisen riisin kanssa. Niissä on runsaasti kirkkaanvärisiä tuoreita yrttejä ja sitruunan kuorta, ja makua täydentää tilkka ranskankermaa.
Välineet
Ainekset
450 g tuoretta nahatonta ruijanpallasfileetä 2,5 cm:n suikaleina
60 g tuoreita kampasimpukoita puolitettuna
20 g ohueksi viipaloitua kevätsipulia
1 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa
22 g hienonnettua basilikaa
1 tl sitruunan kuorta
2 rkl ranskankermaa
2 munankeltuaista
65 g korppujauhoja
40 g raastettua parmesaania
1/2 tl kosher-suolaa
hyppysellinen cayennepippuria
hyppysellinen savupaprikaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl voita
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 190-asteiseksi. Aseta ruijanpallas ja kampasimpukat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja siirrä pakastimeen 10 minuutiksi.
Valmista leivitys sekoittamalla parmesaani ja korppujauhot keskikokoisessa kulhossa. Siirrä sivuun.
Kiinnitä karkea jauhatuslevy lihamyllyyn ja liitä se yleiskoneeseen. Aseta kulho lihamyllyn alle, valitse nopeudeksi 3 ja työnnä ruijanpallasta ja kampasimpukoita lihamyllyyn syöttöpainimella pala kerrallaan. Älä paina väkisin.
Lisää kulhoon ranskankerma, munankeltuaiset, sitruunan kuori, kampasimpukat, rakuuna, basilika, suola, cayennepippuri ja paprika. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi, joka on tahmeaa mutta silti muotoiltavissa. Pääruoka-annoksen koko on 140 g. Alkuruoka-annoksen koko on 70 g. Siirrä sivuun suurelle lautaselle.
Pyörittele pihvit yksi kerrallaan leivitysseoksessa niin, että seosta on tasaisesti joka puolella. Aseta kukin leivittämäsi pihvi aina takaisin lautaselle.
Vuoraa toinen suuri lautanen talouspaperilla ja siirrä sivuun. Lämmitä oliiviöljy ja voi isolla pannulla keskilämmöllä. Kun voi on sulanut ja alkaa vaahdota, aseta pihvit pannulle. Älä täytä pannua liian täyteen. Paista pihvejä toiselta puolelta 5 minuuttia (tai kunnes ne ovat kullanruskeita), käännä varovasti ja siirrä pannu kuumaan uuniin. Paista 5–6 minuuttia tai kunnes pihvit tuntuvat juuri ja juuri kiinteiltä. Ota pannu uunista ja siirrä pihvit varovasti reikälastalla talouspaperilla vuoraamallesi lautaselle. Tarjoile kuumana.