Päärynä-clafoutis
Perinteisesti clafoutis sisältää tuoreita kirsikoita, mutta tämä piirakka tehdään käyttämällä kiinteitä mutta kypsiä päärynöitä, jotka on leikattu ohuiksi lohkoiksi ja kostutettu päärynänmakuisella brandyllä.
Päärynä-clafoutis
Perinteisesti clafoutis sisältää tuoreita kirsikoita, mutta tämä piirakka tehdään käyttämällä kiinteitä mutta kypsiä päärynöitä, jotka on leikattu ohuiksi lohkoiksi ja kostutettu päärynänmakuisella brandyllä.
Välineet
Ainekset
vuoan voiteluun pehmennyttä voita
2 päärynää (Anjou tai Comice)
päärynänmakuista brandyä (valinnainen)
30 g tomusokeria
30 g vehnäjauhoja
1/2 tl hienoa merisuolaa
3 suurta kananmunaa
180 ml vispikermaa
1/2 tl vaniljauutetta
ripotteluun kidesokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Aseta uuniritilä uunin keskitasolle ja lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 22 cm:n piirakkapannu tai -vuoka pehmeällä voilla. Siirrä sivuun.
Kuori päärynät. Halkaise päärynät pituussuuntaan ja poista siemenkodat palloraudalla tai pienellä lusikalla. Leikkaa kumpikin puolikas pituussuuntaan ohuiksi lohkoiksi. Kostuta päärynänlohkot päärynänmakuisella brandyllä kulhossa. Siirrä sivuun.
Sekoita pienessä kulhossa yhteen tomusokeri, jauhot ja suola.
Lisää kananmunat, kerma ja vanilja tehosekoittimeen. Sekoita nopeudella 3, kunnes seos on täysin emulgoitunut. Lisää jauhoseos ja sekoita varovasti noin 15 sekunnin ajan, kunnes kuivat ainekset ovat sekoittuneet.
Asettele päärynät tasaiseksi kerrokseksi piirakkapannun pohjalle. Kaada täyteseos päälle. Paista clafoutia noin 40 minuuttia, kunnes se on kuohkea ja kullanruskea. Täyte ei saa hytkyä, kun ravistat pannua kevyesti.
Siirrä pannu ritilälle. Sirottele päälle kevyesti kidesokeria. Anna jäähtyä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa paloiksi ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.