Paahteinen kookos-hunaja-inkiväärikakku
Tämän makean hunajakakun inkiväärinen potku ja upea tuorejuustokuorrute saavat makunystyrät kihelmöimään. Kokeile tätä reseptiä KeittiönAid-yleiskoneella.
Paahteinen kookos-hunaja-inkiväärikakku
Tämän makean hunajakakun inkiväärinen potku ja upea tuorejuustokuorrute saavat makunystyrät kihelmöimään. Kokeile tätä reseptiä KeittiönAid-yleiskoneella.
Välineet
Ainekset
240 g vehnäjauhoja (lisäksi hieman kakkuvuoan jauhottamiseen)
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
230 g kookosmaitoa
1/2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
170 g hunajaa
110 ml rypsiöljyä
250 g suolaamatonta huoneenlämpöistä voita
270 g sokeria
4 isoa kananmunaa
2 munankeltuaista
200 g makeuttamatonta kookosraastetta
450 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
225 g huoneenlämpöistä, suolaamatonta voita kuorrutusta varten
1/4 tl suolaa
600 g sihdattua tomusokeria
2 tl sitruunankuorta
225 g kookoslastuja
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 180 °C:een. Voitele kaksi pyöreää kakkuvuokaa (22–24 cm) vuokaspraylla ja jauhota ne.
Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Siirrä sivuun.
Sekoita kookosmaito, inkivääri, hunaja ja rypsiöljy erillisessä kulhossa. Siirrä sivuun.
Laita voi ja sokeri sekoituskulhoon ja sekoita nopeudella 8 vatkainlisävarusteella 3–4 minuuttia, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa.
Valitse nopeus 4 ja lisää kananmunat yksitellen. Anna kananmunan vatkautua seokseen ennen kuin lisäät seuraavan munan. Lisää sitten keltuaiset niin ikään yksitellen.
Valitse nopeus 2 ja lisää kuivia ja kosteita seoksia vähän kerrallaan vuorotellen, kunnes molemmat seokset on lisätty kokonaan. Valitse nopeus 1, lisää kookoshiutaleet ja vatkaa kevyesti.
Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan.
Paista 22–27 minuuttia 180 °C:ssa. Siirrä vuoat ritilöille ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Siirrä kakut ritilöille ja anna niiden jäähtyä kokonaan.
Kun uunin lämpötila on vielä 180 °C, laita kookoshiutaleet reunalliselle uunipellille ja paahda niitä 4–7 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuustoa, voita, sitruunan kuorta ja suolaa yleiskoneen korkealla nopeudella 2–3 minuuttia niin, että seoksesta tulee tasainen.
Lisää 480 g tomusokeria ja sekoita 30 sekuntia nopeudella 1. Valitse sitten nopeus 6 ja vatkaa vielä 2 minuuttia.
Halkaise molemmat kakut puolittain vaakasuunnassa. Aseta 1 kerros leikattu puoli ylöspäin kakkutarjottimelle tai -lautaselle ja levitä sen päälle paksu kuorrutekerros. Aseta päälle toinen kakkukerros ja kuorruta sekin. Käytä loput kakkukerrokset ja kuorrute samoin.
Kuorruta koko kakku ja anna jäähtyä jääkaapissa 30 minuuttia. Kun kuorrute on asettunut (mutta ei kovettunut), taputtele paahdettuja kookoshiutaleita kevyesti kakun reunoille ja päälle.