emeagif
Skip the navigation

Omena-cheddarskonssit

KitchenAid Chef

Yksinkertainen herkku teehetkiin.

Import-Recipe - Apple Cheddar Scones

Omena-cheddarskonssit

KitchenAid Chef

Yksinkertainen herkku teehetkiin.

Välineet

FoodProcessor
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
25min
Yhteensä
45min
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

2 granny smith -omenaa

1 rkl sitruunamehua

410 g vehnäjauhoja

100 g kidesokeria

1/2 tl suolaa

1 rkl leivinjauhetta

150 ml + 3 rkl voiteluun kermaa

2 isoa kananmunaa

1 tl vaniljauutetta

225 g suolatonta voita

170 g ikäännytettyä cheddar-juustoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Vuoraa kaksi vuokaa leivinpaperilla. Siirrä sivuun.

  2. Aseta kuutiointisarja KitchenAidin 3,1 litran monitoimikoneeseen ja varmista, että kansi on kiinni. Käytä laitetta matalalla nopeudella ja tipauta omenaviipaleet syöttöputkeen. Sammuta laite ja kaada omenakuutiot erilliseen kulhoon. Lisää sitruunamehu ja siirrä sivuun. Kiinnitä työkulho laitteen runkoon.

  3. Sekoita vispikerma, munat ja vaniljauute kaatonokallisessa lasimitassa. Vatkaa seos tasaiseksi ja siirrä sivuun.

  4. Aseta taikinakoukku monitoimikoneeseen. Lisää jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe kulhoon. Aseta sitten raastinlevy monitoimikoneeseen ja sulje kansi. Käytä laitetta matalalla nopeudella, lisää voi syöttöputkeen ja paina se syöttöpainimella raastinlevyn läpi. Lisää sitten juusto syöttöputkeen ja paina se syöttöpainimella raastinlevyn läpi. Sammuta laite, poista raastinlevy ja laita kansi takaisin paikoilleen. Käytä sitten laitetta taas matalalla nopeudella. Kaada nestemäinen seos heti syöttöputkeen ja sekoita 10 sekuntia. (HUOM. Seoksesta tulee murenevaa.)

  5. Siirrä seos suureen sekoituskulhoon. Sekoita käsin, kunnes taikina pysyy koossa ja lisää sitten kuutioidut omenat ja sekoita ne tasaisesti käsin taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan. (HUOM. Jotta skonsseista ei tule liian tiiviitä, vältä liikaa vaivaamista. Pieni sotku ja mureus ovat vain hyväksi!)

  6. Levitä työtasolle runsaasti jauhoa ja muotoile puolikkaasta taikinasta noin 25 cm x 4 cm kokoinen ympyrä. Leikkaa ympyrä kahteen osaan terävällä veitsellä tai kaapimella ja tee molemmista puolikkaista kolme kolmion muotoista palaa. Tee sama taikinan toiselle puolikkaalle.

  7. Asettele taikinakolmiot vuokiin niin, että jokaisen ympärille jää vähintään 7,5 cm tilaa. Voitele skonssit vispikermalla. Ripottele skonssien päälle kimallesokeria ja halutessasi lisää juustoraastetta.

  8. Laita vuoat pakastimeen vähintään 15–20 minuutin ajaksi ennen paistamista, jotta skonssit jäähtyvät. Sillä aikaa kun skonssit jäähtyvät, lämmitä uuni 205 asteeseen. Paista 22–25 minuuttia tai kunnes skonssit ovat reunoilta ja päältä kevyen kullanruskeita.