Oliivitapenade
Tutustu sileään oliivitapenadeen, jonka valmistaminen onnistuu alle 10 minuutissa!
Oliivitapenade
Tutustu sileään oliivitapenadeen, jonka valmistaminen onnistuu alle 10 minuutissa!
Välineet
Ainekset
25 g tuoretta persiljaa
6 g tuoretta minttua
180 g kivettömiä kalamata-oliiveja
120 g pimentotäytteisiä vihreitä oliiveja
9 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
9 g kapriksia
16 ml tuorepuristettua sitruunamehua
4 g anjovisfileitä
1/2 tl sitruunankuorta
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
30 ml oliiviöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Kokoa johdoton KitchenAid®-teholeikkuri liittämällä työkulho alustaan ja asettamalla voimansiirtosovitin ja monitoimiterä työkulhoon.
Lisää kaikki ainekset järjestyksessä teholeikkurin kulhoon ja aseta kansi paikalleen.
Aseta nopeudeksi 1 ja paina sitten käynnistyspainiketta useita kertoja ainesten sekoittamiseksi.
Aseta nopeudeksi 2 ja pidä sitten käynnistyspainiketta painettuna 10 sekunnin ajan.
Irrota kansi ja puhdista kulhon sivut lastalla. Laita sitten kansi takaisin paikalleen ja paina käynnistyspainiketta vielä viiden sekunnin ajan.
Säilytä tapenadea jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa.
Jos seos ei liiku vapaasti pilkkomisen aikana, lisää 1 tl oliiviöljyä kannessa olevan valutusastian kautta.
Jos haluat tapenadesta paksumpaa, pilko ainoastaan viiden sekunnin ajan, kun lisäät nopeudeksi 2. Irrota sitten kansi, puhdista kulhon reunat lastalla, laita kansi takaisin paikalleen ja sekoita sykäystoiminnolla vielä 5–6 kertaa. Mitä enemmän käytät sykäystoimintoa, sitä sileämpää tapenadesta tulee.