Punajuuri-nauriscarpaccio anjovis-mantelipestokastikkeen kera
Vaikka punajuuret ja nauriit eivät ole varsinaisesti superfoodia, niissä on runsaasti ravintoaineita. Ne ovat mainioita salaateissa, joihin ne tuovat syvän maanläheisen aromin, runsaasti rapeutta ja omalaatuisen värinsä.
Punajuuri-nauriscarpaccio anjovis-mantelipestokastikkeen kera
Vaikka punajuuret ja nauriit eivät ole varsinaisesti superfoodia, niissä on runsaasti ravintoaineita. Ne ovat mainioita salaateissa, joihin ne tuovat syvän maanläheisen aromin, runsaasti rapeutta ja omalaatuisen värinsä.
Välineet
Ainekset
50 g parmesaanikuutioita
1 nauris
2 punajuurta
25 g mantelijauhoja
1 tl anjovistahnaa
1 tl silputtua persiljaa
4 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
ripaus pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Liitä käännettävällä raasto- ja suikalointilevyllä varustettu monitoimilisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita kulho lisäosan alle.
Käynnistä yleiskone nopeudella 3 ja lisää parmesaanikuutiot. Paina painimella.
Pese ja huuhtele nauriit ja punajuuret huolellisesti, jotta niihin ei jää multaa.
Vaihda käännettävän raasto- ja suikalointilevyn tilalle Exact Slice -järjestelmän levy. Siirrä raasto- ja suikalointilevyn ulkoista säätövipua vasemmalle, jotta saat ohuempia suikaleita.
Laita kulho lisävarusteen alle ja käynnistä yleiskone nopeudella 4. Lisää sitten kasvikset yksi kerrallaan ja paina tarvittaessa varovasti painimella.
Laita pieneen kulhoon anjovistahna, mantelijauhot, neljä ruokalusikallista öljyä ja hienonnettu persilja. Sekoita hyvin.
Jaa neljälle lautaselle ja ripottele parmesaaniraastetta päälle.
Ripottele päälle mantelikastiketta, koristele tuoreella jauhetulla mustapippurilla ja tarjoile välittömästi.
Haluatko panostaa tähän ruokalajiin? Sekoita pienessä kulhossa ¼ kupillinen majoneesia, wasabitahnaa ja valkosipulia ja levitä seos ruoan päälle. Ripottele päälle jauhettua hasselpähkinää.