Skip the navigation

Naudan- ja porsaanlihapullat

KitchenAid Chef

Nämä lihapullat tuovat italialaisamerikkalaisten isoäitien reseptin keittiöösi. Suosittelemme niiden lisukkeeksi pastaa, punaista kastiketta ja paljon raastettua parmesaania.

freshbeefandporkmeatballs wallpaper

Naudan- ja porsaanlihapullat

KitchenAid Chef

Nämä lihapullat tuovat italialaisamerikkalaisten isoäitien reseptin keittiöösi. Suosittelemme niiden lisukkeeksi pastaa, punaista kastiketta ja paljon raastettua parmesaania.

Välineet

StandMixer
MeatGrinder
Valmistelu
30min
Ruoanlaitto
25min
Yhteensä
55min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

125 g palasiksi leikattua tai revittyä vaaleaa leipää

3/4 kuppia (1,75 dl) maitoa

450 g naudanlihaa 5 cm:n kuutioina

450 g porsaanlapaa 5 cm:n kuutioina

150 g sipulia pieninä kuutioina

3 kynttä hienonnettua valkosipulia

35 g ohueksi viipaloitua kevätsipulia

20 g hienonnettua persiljaa

60 g raastettua parmesaanijuustoa

1 tl punaisia chilihiutaleita

2 rkl oliiviöljyä

1 1/2 tl hienoa merisuolaa

1/2 tl mustapippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Aseta naudan- ja porsaanliha leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja siirrä pakastimeen 20 minuutiksi.

  2. Lämmitä uuni sillä välin 220 asteeseen. Valmista taikina: upota leipä kokonaan maitoon pienessä kulhossa. Siirrä sivuun.

  3. Kuumenna oliiviöljy pienessä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli ja punaiset chilihiutaleet. Sekoita varovasti lastalla tai puulusikalla, kunnes ainekset muuttuvat läpikuultaviksi ja ruskistuvat kevyesti. Poista levyltä ja anna jäähtyä hetken.

  4. Kiinnitä hieno jauhinlevy lihamyllyyn ja liitä se yleiskoneeseen. Aseta kulho lihamyllyn alle ja naudan- ja porsaanliha suurelle syöttölautaselle. Aseta yleiskone nopeudelle 3 ja työnnä naudan- ja porsaanliha syöttöpainimella lihamyllyyn, mutta älä paina väkisin.

  5. Lisää jäähtynyt kuullotettu sipuli ja valkosipuli, chilihiutaleet, kevätsipuli, persilja, parmesaani, suola ja pippuri. Lisää taikina lihaseokseen. Jos maitoa erottuu leivästä, kaada se pois.

  6. Sekoita liha, taikina ja mausteet tasaiseksi seokseksi. Tee seoksesta golfpallon kokoisia lihapullia (2 ruokalusikallista) ja aseta ne riveihin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 2,5 cm:n välein. Paista lihapullia noin 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja niiden sisälämpötila on 70 °C.