Naudan- ja porsaanlihapullat
Nämä lihapullat tuovat italialaisamerikkalaisten isoäitien reseptin keittiöösi. Suosittelemme niiden lisukkeeksi pastaa, punaista kastiketta ja paljon raastettua parmesaania.
Naudan- ja porsaanlihapullat
Nämä lihapullat tuovat italialaisamerikkalaisten isoäitien reseptin keittiöösi. Suosittelemme niiden lisukkeeksi pastaa, punaista kastiketta ja paljon raastettua parmesaania.
Välineet
Ainekset
125 g palasiksi leikattua tai revittyä vaaleaa leipää
3/4 kuppia (1,75 dl) maitoa
450 g naudanlihaa 5 cm:n kuutioina
450 g porsaanlapaa 5 cm:n kuutioina
150 g sipulia pieninä kuutioina
3 kynttä hienonnettua valkosipulia
35 g ohueksi viipaloitua kevätsipulia
20 g hienonnettua persiljaa
60 g raastettua parmesaanijuustoa
1 tl punaisia chilihiutaleita
2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 tl hienoa merisuolaa
1/2 tl mustapippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Aseta naudan- ja porsaanliha leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja siirrä pakastimeen 20 minuutiksi.
Lämmitä uuni sillä välin 220 asteeseen. Valmista taikina: upota leipä kokonaan maitoon pienessä kulhossa. Siirrä sivuun.
Kuumenna oliiviöljy pienessä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli ja punaiset chilihiutaleet. Sekoita varovasti lastalla tai puulusikalla, kunnes ainekset muuttuvat läpikuultaviksi ja ruskistuvat kevyesti. Poista levyltä ja anna jäähtyä hetken.
Kiinnitä hieno jauhinlevy lihamyllyyn ja liitä se yleiskoneeseen. Aseta kulho lihamyllyn alle ja naudan- ja porsaanliha suurelle syöttölautaselle. Aseta yleiskone nopeudelle 3 ja työnnä naudan- ja porsaanliha syöttöpainimella lihamyllyyn, mutta älä paina väkisin.
Lisää jäähtynyt kuullotettu sipuli ja valkosipuli, chilihiutaleet, kevätsipuli, persilja, parmesaani, suola ja pippuri. Lisää taikina lihaseokseen. Jos maitoa erottuu leivästä, kaada se pois.
Sekoita liha, taikina ja mausteet tasaiseksi seokseksi. Tee seoksesta golfpallon kokoisia lihapullia (2 ruokalusikallista) ja aseta ne riveihin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 2,5 cm:n välein. Paista lihapullia noin 20–25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja niiden sisälämpötila on 70 °C.