Naanleipä baba ganoushin kera
Tasainen, savunmakuinen Baba Ganoush ja herkullinen naan sopivat täydellisesti yhteen. Voit valmistaa tämän ylellisen välipalan kotona KitchenAid-yleiskoneella ja -tehosekoittimella.
Naanleipä baba ganoushin kera
Tasainen, savunmakuinen Baba Ganoush ja herkullinen naan sopivat täydellisesti yhteen. Voit valmistaa tämän ylellisen välipalan kotona KitchenAid-yleiskoneella ja -tehosekoittimella.
Välineet
Ainekset
2 keskikokoista munakoisoa (n. 1,1 kg)
4 valkosipulinkynttä
3 rkl sitruunamehua (lisää tarvittaessa) ja hieman kuorta
80 g tahinia
85 ml ekstra neitsyt oliiviöljyä + lisää munakoisojen voiteluun
2 rkl lehtipersiljaa + lisää koristeeksi
1½ tl (baba ganoushia varten) suolaa
1½ tl (naan-leipää varten) suolaa
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1/4 tl savupaprikaa
1 tl hunajaa
120 ml lämmintä vettä
2¼ tl aktiivista kuivahiivaa
270 g vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
60 g maustamatonta jogurttia
60 ml täysmaitoa
2 hienoksi silputtuja valkosipulin kynsiä
1 tl aniksensiemeniä
öljyä pannulle
40 g voisulaa
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Halkaise munakoiso pituussuunnassa, kaada puolikkaille oliiviöljyä ja levitä öljy käsin tasaiseksi kerrokseksi. Aseta puolikkaat leikattu puoli alaspäin uunipellille ja paista uunissa 30–35 minuuttia tai kunnes niiden kuori alkaa painua sisään.
Ota munakoisot ulos uunista. Kun ne ovat hieman jäähtyneet, aseta hienojakoinen siivilä kulhon päälle ja kaavi munakoisot siivilään. Anna munakoison lihan vetäytyä 10 minuuttia. Painele niitä kerran tai kaksi vetäytymisen aikana.
Lisää munakoiso ja muut ainekset tehosekoittimeen. Valitse nopeus 3 ja sekoita 20 sekuntia tai kunnes seos on tasainen. Mausta oliiviöljyllä, sitruunankuorella ja hyppysellisellä savupaprikaa.
Valmista naantaikina vatkaamalla lämmin vesi, hiiva ja hunaja kevyesti yhteen suuressa kulhossa. Anna levätä viisi minuuttia tai kunnes taikina vaahtoa.
Lisää jauhot, oliiviöljy, jogurtti, maito, suola, pilkottu valkosipuli, aniksensiemenet ja jauho yleiskoneen kulhoon ja lisää sitten hiivaseos. Asenna taikinakoukkulisävaruste, valitse nopeus 2 ja vaivaa 30 sekuntia. Valitse nopeus 6 ja vaivaa 3–4 minuuttia tai kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa.
Poista taikina yleiskoneesta, pyöritä se palloksi ja aseta taikina sitten kevyesti voideltuun keskikokoiseen kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Leikkaa valmis taikina kuuteen osaan. Kauli palat ½ cm:n paksuiksi, valurautapannulle sopiviksi leiviksi.
Sulata voi pienessä kulhossa, sekoita joukkoon 1 tl hienonnettua persiljaa ja laita se pullasudin kanssa lieden viereen odottamaan.
Lämmitä pannu savuavan kuumaksi ja paista naanleipäpaloja 2–3 minuuttia tai kunnes ne ovat kuplivia ja kullanruskeita. Käännä ja paista vielä 2–3 minuuttia. Sivele voisulakastiketta naanleivän pinnalle, ennen kuin poistat sen pannulta. Siirrä naanleipä sitten pois pannulta ja sivele toinenkin puoli. Tarjoile kuumana Baba Ganoushin kanssa.