Skip the navigation

Moscow Mule -höylätty jää

KitchenAid Chef

Klassisen Moscow Mulen muunnos, joka on yhtä mausteinen ja makea mutta tuplasti virkistävämpi tarjoiltuna höylätyn jään päällä.

Import-Recipe - Moscow Mule Shave Ice

Moscow Mule -höylätty jää

KitchenAid Chef

Klassisen Moscow Mulen muunnos, joka on yhtä mausteinen ja makea mutta tuplasti virkistävämpi tarjoiltuna höylätyn jään päällä.

Välineet

IceShaver
StandMixer
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
30min
Yhteensä
50min
Annos
2
Vaikeustaso
Easy

Ainekset

1050 ml vettä

250 g sokeria

2 limeä

4 cm inkivääriä

20 mintun lehteä

100 ml vodkaa

300 ml inkivääriolutta

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Valmista jääpalat. Kaada 800 ml vettä muovisiin jäämuotteihin ja anna jäätyä pakastimessa 12–24 tuntia.

  2. Valmista siirappi. Lisää kattilaan jäljellä oleva vesi (250 ml), hieno sokeri, 2 limen mehu, 1 limen kuori, suikaloitu inkivääri ja mintunlehdet. Kiehauta seos, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen tai kunnes siirapin koostumus muistuttaa vaahterasiirappia (noin 30 minuuttia).

  3. Siivilöi ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuin siirrät siirapin suljettavaan pulloon. Säilytä jääkaapissa.

  4. Anna jääpalojen sulaa huoneenlämmössä, kunnes niiden ulkopinta on kiiltävä. Aseta jääpala KitchenAid Shave Ice -lisävarusteeseen, aseta nopeudeksi 10 ja höylää jää tarjoilulasiin.

  5. Jaa vodka kahteen lasiin ja lisää niihin puolet inkiväärioluesta. Sekoita haarukalla.

  6. Höylää toinen jääpala lasiin. Lisää päälle jäljellä oleva inkivääriolut, kunnes lasi on lähes täynnä. Valuta päälle makusi mukaan hieman siirappia.

  7. Koristele mintunlehdillä, tuoreella limellä ja chilillä.