Moscow Mule -höylätty jää
Klassisen Moscow Mulen muunnos, joka on yhtä mausteinen ja makea mutta tuplasti virkistävämpi tarjoiltuna höylätyn jään päällä.
Moscow Mule -höylätty jää
Klassisen Moscow Mulen muunnos, joka on yhtä mausteinen ja makea mutta tuplasti virkistävämpi tarjoiltuna höylätyn jään päällä.
Välineet
Ainekset
1050 ml vettä
250 g sokeria
2 limeä
4 cm inkivääriä
20 mintun lehteä
100 ml vodkaa
300 ml inkivääriolutta
Vaiheittaiset ohjeet
Valmista jääpalat. Kaada 800 ml vettä muovisiin jäämuotteihin ja anna jäätyä pakastimessa 12–24 tuntia.
Valmista siirappi. Lisää kattilaan jäljellä oleva vesi (250 ml), hieno sokeri, 2 limen mehu, 1 limen kuori, suikaloitu inkivääri ja mintunlehdet. Kiehauta seos, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen tai kunnes siirapin koostumus muistuttaa vaahterasiirappia (noin 30 minuuttia).
Siivilöi ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuin siirrät siirapin suljettavaan pulloon. Säilytä jääkaapissa.
Anna jääpalojen sulaa huoneenlämmössä, kunnes niiden ulkopinta on kiiltävä. Aseta jääpala KitchenAid Shave Ice -lisävarusteeseen, aseta nopeudeksi 10 ja höylää jää tarjoilulasiin.
Jaa vodka kahteen lasiin ja lisää niihin puolet inkiväärioluesta. Sekoita haarukalla.
Höylää toinen jääpala lasiin. Lisää päälle jäljellä oleva inkivääriolut, kunnes lasi on lähes täynnä. Valuta päälle makusi mukaan hieman siirappia.
Koristele mintunlehdillä, tuoreella limellä ja chilillä.