Mortadella-voileipä pikkelöidyillä vihanneksilla ja kastikkeella
Täydellinen voileipä: rapeaa leipää, herkullista mortadella-leikkelemakkaraa, kirpeitä pikkelöityjä vihanneksia ja erikoiskastike.
Mortadella-voileipä pikkelöidyillä vihanneksilla ja kastikkeella
Täydellinen voileipä: rapeaa leipää, herkullista mortadella-leikkelemakkaraa, kirpeitä pikkelöityjä vihanneksia ja erikoiskastike.
Välineet
Ainekset
6 pientä kurkkua
3 punasipulia
4 punajuurta paahdettuna, kuorittuna ja jäähdytettynä
15 oksaa tuoretta tilliä
3 tl kosher-suolaa
6 tl sinapinsiemeniä
6 valkosipulia kuorittuna ja viipaloituna
450 ml etikkaa
1,5 l vettä
100 g majoneesia
30 g ketsuppia
10 g Dijon-sinappia
1/2 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl savupaprikaa
1/8 tl suolaa
1/8 tl pippuria
6 ciabattaa
25 g vuonankaalia
18 viipaletta Mortadella-leikkelemakkaraa
Vaiheittaiset ohjeet
Valmista pikkelöidyt vihannekset pesemällä ensin kurkut. Viipaloi kurkut ja punajuuret. Kuori punasipulit, leikkaa ne puoliksi ja viipaloi ohuiksi paloiksi. Aseta vihannekset erillisiin purkkeihin pikkelöintiä varten. Jaa kosher-suola, sinapinsiemenet, tuore tilli ja valkosipulit tasaisesti kolmeen purkkiin. Sekoita etikka ja vesi kannussa. Jaa seos tasaisesti purkkeihin. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 24 tunnin ajan.
Lisää majoneesi, ketsuppi, sinappi, vaahterasiirappi, savupaprika, suola ja pippuri johdottoman miniteholeikkurin työkulhoon. Mittaa 50 grammaa kurkkua ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Lisää työkulhoon. Sekoita nopeudella 1, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet ja pikkelöidyt kurkut ovat pilkkoutuneet.
Kokoa voileivät: aloita levittämällä kastiketta, lisää salaattia ja pikkelöityjä punajuuria ja kurkkua sekä muutama viipale Mortadella-leikkelemakkaraa ja pikkelöityjä punasipuleita. Viimeistele vielä kastikkeella.