Miso-browniet savusuolakaramellin kera
Tutustu herkullisiin, umami-makua täynnä oleviin miso-brownieisiin, joita täydentää savusuolakaramellikastike.
Miso-browniet savusuolakaramellin kera
Tutustu herkullisiin, umami-makua täynnä oleviin miso-brownieisiin, joita täydentää savusuolakaramellikastike.
Välineet
Ainekset
240 g tummaa suklaata
260 g voita
2 rkl misotahnaa
220 g hienoa sokeria
4 kananmunaa
100 g vehnäjauhoja
40 g kaakaojauhetta
200 g sokeria
120 ml vispikermaa
Vaiheittaiset ohjeet
Pilko suklaa ja laita se kuumuutta kestävään kulhoon. Lisää 180 g voita ja misotahnaa ja sulata seos sitten vesihauteessa.
Laita hieno sokeri ja kananmunat silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita kevyeksi vaahdoksi. Lisää suklaaseos hitaasti sekoittamisen aikana. Siivilöi kaakao ja jauhot ja lisää ne sitten vähitellen taikinaan. Sekoita, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet.
Vuoraa neliön muotoinen 20 cm:n uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna brownieiden jäähtyä tarjottimella.
Sillä aikaa kun browniet jäähtyvät, valmista savusuolakaramelli. Sulata sokeria kattilassa keskilämmöllä, kunnes se muuttuu kullansävyiseksi nesteeksi. Ota pois levyltä. Lisää voi jatkuvasti hämmentäen, kunnes seos on tasainen. Kaada joukkoon vispikerma ja jatka sekoittamista, kunnes karamelliseos on tasainen. Lisää savustettua merisuolaa maun mukaan. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä.
Kuorruta browniet savusuolakaramellikastikkeella ja ripottele halutessasi päälle savustettua merisuolaa tuomaan lisää makua.