Minikokoiset rosmariini-sitruskeikauskakut
Nämä pienet mutta hienostuneet sitruskeikauskakut ovat paitsi näyttävän näköisiä myös täynnä raikasta makua.
Minikokoiset rosmariini-sitruskeikauskakut
Nämä pienet mutta hienostuneet sitruskeikauskakut ovat paitsi näyttävän näköisiä myös täynnä raikasta makua.
Välineet
Ainekset
160 g kokonaisia manteleita raakana
1,5 tl tuoretta rosmariinia
120 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl hienoa merisuolaa
330 g täysmaidosta valmistettua ricotta-juustoa huoneenlämpöisenä
160 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 pienen Valencia-appelsiinin kuori
300 g + 100 g + for sprinkling pans kidesokeria
3 suurta huoneenlämpöistä kananmunaa
3 pientä veri- tai Valencia-appelsiinia
120 ml vettä
1 pieni rosmariinin oksa
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Suihkuta kahdelle 12-kuppiselle muffinipellille runsaasti ruokaöljysuihketta. Ripottele jokaisen kolon pohjalle hieman sokeria. Siirrä sivuun.
Lisää mantelit ja rosmariini tehosekoittimeen. Sulje kansi, valitse jäänmurskaustoiminto ja anna tehosekoittimen käydä ohjelma loppuun. Kaavi tehosekoittimen kulhon reunat kumilastalla ja sekoita sitten 10 sekunnin ajan nopeudella 5. Kaavi reunat uudelleen ja sekoita nopeudella 5 vielä 15–20 sekuntia tai kunnes mantelit ja rosmariini on jauhettu hienoksi.
Kaada manteliseos tehosekoittimesta pieneen kulhoon. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Vatkaa seos tasaiseksi ja siirrä sivuun.
Laita ricotta-juusto, oliiviöljy, appelsiininkuori ja 300 g sokeria tehosekoittimeen. Sekoita käyttämällä sykäystoimintoa viisi kertaa. Ota kansi pois ja lisää kananmunat yksitellen. Käytä sykäystoimintoa kerran jokaisen kananmunan lisäämisen jälkeen.
Lisää puolet jauhoseoksesta tehosekoittimeen ja käytä sykäystoimintoa kahdesti. Kaavi tehosekoittimen kulhon reunat, lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita 15 sekuntia nopeudella 3.
Kokoa kakut. Leikkaa sitrushedelmien päät terävällä veitsellä. Viipaloi sitrushedelmät hyvin ohuiksi viipaleiksi. Viipaleet saavat olla korkeintaan 0,3 cm paksuja. Poista hedelmäviipaleista mahdolliset siemenet ja aseta yksi sitrusviipale kunkin sokeroidun kolon pohjalle.
Täytä jokainen muffinikuppi hitaasti hieman yli puolilleen. Paista kakkuja 20–25 minuuttia ja käännä pellit paistamisen puolivälissä. Kakut ovat valmiita, kun niihin painettuun hammastikkuun ei jää kiinni taikinaa.
Valmista rosmariinisiirappi kakkujen paistuessa. Lisää sokeri, vesi ja rosmariinin oksa pieneen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä. Sekoita, kunnes sokeri liukenee, ja kiehauta seos. Anna kiehua kaksi minuuttia, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen viisi minuuttia. Poista levyltä ja anna hautua ja jäähtyä 10 minuutin ajan.
Kun kakut ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä vuoassa 8–10 minuuttia. Irrota kakkujen reunat varovasti vuoasta terävän veitsen avulla, aseta ritilä vuoan päälle ja käännä vuoka ja ritilä ympäri. Poista vuoka, niin kakut irtoavat.
Sivele kakkujen päälle reilusti siirappia. Kakut ovat parhaimmillaan lämpiminä, mutta herkullisia myös huoneenlämpöisinä.
Vinkki: Veriappelsiinit ovat väriltään dramaattisin valinta, mutta voit käyttää mitä tahansa sitrushedelmää, kuten sitruunaa, limeä tai kumkvatteja.